Ludovic Orban anunță în ce condiții se vor impune din nou restricții

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că, dacă va creşte numărul de persoane infectate la peste 1.000 – 1.200, „deja ne apropiem de un prag de risc şi putem ajunge să fim obligaţi să luăm măsuri restrictive”. Prim-ministrul a precizat că nu doreşte noi restricţii, dar se vor lua decizii în acest sens, pe plan local sau zonal, în funcţie e riscul epidemiologic.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, care este cel mai negru scenariu legat de pandemie care este luat în calcul şi a afirmat:

„Am făcut câteva analize, putem duce un număr de cazuri, nu îmi place să dau cifre, nu mă hazardez să fac nicio previziune. Obligaţia noastră ca Guvern, ca autorităţi este să fim pregătiţi pentru orice situaţie. Aş prefera să nu vorbesc despre acest scenariu,  pentru că obiectivul nostru este să determinăm un comportament responsabili, astfel încât să împiedicăm răspândirea epidemiei”.

Premierul consideră că ”e mult mai simplu să te protejezi, pentru că dacă eşti sănătos poţi să şi munceşti, poţi să te şi distrezi, poţi să duci o viaţă normală, poţi să  te bucuri de viaţă”.

„În momentul în care nu mai eşti sănătos, lucrurile o iau razna. E mult mai simplu să nu laşi garda jos, să nu cedezi niciun moment. Ne luptăm cu un inamic invizibil. Aici ar trebui să respectăm nişte reguli: portul măştii în spaţii închise, să nu ne apropiem de oameni, să renunţăm la îmbrăţişări, la strângeri de mână”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Întrebat despre măsuri de carantinare, premierul a precizat:

„Nu ne dorim să luăm nicio măsură restrictivă. Obiectivul nostru este să nu luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia în primul rând şi activităţile care se derulează. Nu ne dorim să fim în situaţia să luăm astfel de măsuri, pentru că, într-adevăr, dacă va creşte numărul de persoane infectate peste 1000 – 1200, deja ne apropiem de un prag de risc şi putem ajunge să fim obligaţi să luăm măsuri restrictive acolo unde există cel mai mare risc epidemiologic, măsuri care pot fi locale, zonale, de carantinare, mai ales a zonelor cu cel mai mare nivel de răspândire a virusului”.

Premierul a menţionat că pot fi luate şi decizii de închidere a unor firme, dacă devin focare. 

„Se poate dispune măsura  suspendării temporare a activităţii economice. Am avut astfel de situaţii la Arctic Găeşti, a fost chiar o măsură autoimpusă de managementul companiei. Carantinarea de exemplu, dacă apare într-un sat sau într-un cartier, putem lua măsura carantinării, dar, repet, nu ne dorim să mai impunem nicio restricţie. Din păcate, nu am putut să ne ducem planul de relaxare. România a avut un plan de relaxare foarte bine gândit, am dat drumul gradual din 15 în 15 zile. Din păcate, ne-am confruntat cu această campanie pe care eu nu pot să o înţeleg cum oameni cu scaun la cap, cu bun simţ, cu pregătire intelectuală pot crede aşa ceva. Părerea mea e că trebuie să vadă cazuri concrete. Nu trebuie să aştepte să se îmbolnăvească cineva apropiat sau doamne fereşte să moară cineva să se trezească. Trebuie să înţeleagă că virusul acesta este periculos şi ucide şi că îmbolnăveşte foarte uşor, se transmite foarte uşor şi pune în pericol viaţa”, a mai declarat premierul.

Legea privind carantina intră marţi în vigoare, 21 iulie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Andreea Esca a plâns în direct VIDEO

lun iul. 20 , 2020
„Da, am fost bolnavă de Covid-19, atât eu, cât și soțul meu și unul dintre copii”, a declarat vedeta Pro TV Andreea Esca, la postul de televiziune unde lucrează. A dezvăluit și momentele grele prin care a trecut în aceste zile, iar la un moment dat i-au dat lacrimile în […]
andreea esca

V-ar putea interesa și: