Ludovic Orban, fost șef al PNL, spune că „practic, PNL nu mai există” și își anunță demisia

Ludovic Orban (2)

Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este „picătura care a umplut paharul”. „Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a anunţat Orban. Acesta susţine că decizia susţinerii lui Nicolae Ciucă nu a fost luată de liberali, ci a fost dictată de preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Vila Lac.

„Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă. Pentru mine, asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar al PNL”, a declarat Orban, joi eară, la B 1 TV.

Fostul preşedinte al PNL susţine că decizia de a-l propune pe Ciucă nu a fost luată de PNL. 

„Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată la ora 10.00, în simulacrul de BPN (…) care a durat patru minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL, în conducerea impusă de Klaus  Iohannis”, a mai declarat Orban. 

Acesta susţine că decizia a fost luată cu o seară înainte, în întâlnirea de la Vila Lac, la care au participat doar câţiva lideri.   

„Acolo era practic o bătaie. Veniseră să se bată ardelenii, care-l sprijineau pe Bode, cu ăştia care-l susţineau pe Cîţu. Au plecat cu ce le-a ordonat preşedintele, respectiv generalul Ciucă. Practic, PNL nu mai există. Forurile statutare nu mai există, PNL este o prelungire fără voinţă (…) o conducere plină de obedienţă care nu are nicio coloană vertebrală, niciun fel de opinii şi care primeşte dictatele”, a mai declarat Orban.  

„Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forţa conducerea PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înţelegere cu PSD, reprezintă o trădare gravă  a alegătorilor (…) Astăzi, printr-un Guvern minoritar învestit din mila PSD (…) va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reforme”, a adăugat Orban.  

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • Fals ! PNL nu mai exista din 2012 ,a fost vandut PSD de catre Crinut antonescu….Numai retardatii n-au inteles asta

Leave a Reply

Your email address will not be published.