Ludovic Orban participă la o acțiune de ecologizare în Techirghiol

Ludovic Orban, președintele PNL

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, va fi prezent joi, 27 mai, ora 12:30, la Grădina Botanică din Techirghiol, la o acțiune de ecologizare, organizată de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP).

La eveniment vor fi prezenți prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, parlamentarii Bogdan Huțucă, Septimiu Bourceanu, Bogdan Bola, Marian Crușoveanu, Mircea Banias, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, primarul orașului Eforie, Robert Șerban, primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, cât și președintele ANANP, Adi Croitoru.

Primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, a declarat că este vorba despre o acțiune care vizează aria protejată Natura 2000. Este vizat Lacul Techirghiol. Grădina Botanică, care se află în aria protejată, este punctul de întâlnire.

Gradina Botanica din Techirghiol a fost data in folosinta in 2016. Finanțarea proiectului, în valoare de 1.288.217 de euro, a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România — Bulgaria 2007-2013. Pe întreaga suprafață au fost sădite, pe terase, peste 20.000 de plante, arbori și arbuști, din cadrul a 100 de specii botanice, a fost amenajată o cascadă cu lac artificial, alei, pergole, chioșcuri și foișoare și a fost construit un pavilion administrativ cu săli pentru conferințe sau activități culturale, precum și o seră pentru plantele exotice și colecția de cactuși. În zona parcului dendrologic a fost amenajat și o tablă pentru un joc de maxi șah și au fost amplasate două replici ale unor statui reprezentând-o pe Regina Maria și pe Regele Mihai I. „Grădina Botanică Techirghiol este proiectată și construită având ca model de referință pe cea de la Balcic și ocupă o suprafață de aproape 56.000 de metri pătrați, iar noi ne dorim să includem acest obiectiv cultural în tururile de agrement ale agențiilor turistice, pe litoralul românesc”, spunea, la inaugurare, primarul Iulian Soceanu (PNL).

Erată: Într-o primă variantă a textului a apărut informația că se va ecologiza Grădina Botanică. Este vorba despre Lacul Techirghiol, așa cum am precizat ulterior.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primăria Constanța trage cu ochiul la ce face bun Finlanda și vrea să aplice

Wed May 26 , 2021
O delegație a Ambasadei Finlandei în România, condusă de ES Marjut Akola, a efectuat astăzi o vizită în orașul Constanța și a fost primită de către viceprimarul municipiului, Ionuț Rusu. Din delegație au mai făcut parte doamna Terhi Paikkala, adjunctul șefului misiunii diplomatice a Finlandei în România și Constantin Șuteu, […]
delegatie finlanda