Luna februarie 2024 a fost extraordinar de caldă

Sursa foto: Facebook/Climatologie si Prognoze globale 

Luna februarie 2024 a fost extraordinar de caldă. Temperaturile au avut o medie care este obișnuită pentru jumătatea primăverii, au transmis experții de la Climatologie si Prognoze globale, o pagină care oferă informații exacte și detaliate despre vreme.

„6.6 grade Celsius a fost media lunii februarie 2024 in România. 0.9 grade ar fi fost normalul pentru ultimii 20 de ani. Incheiem astfel o iarna calda, care a debutat timpuriu si a luat final putin dupa jumătatea sa calendaristica, iar februarie 2024 detronează februarie 2016 (+5.3 grade Celsius anomalie) cu valoarea de +5.7 grade Celsius. Cu toate ca fenomenul El Nino care a dominat sezonul 2023-2024 nu a fost la fel de intens, încălzirea globala a făcut diferența.”, au declarat aceștia.

Temperaturile ridicate vor continua. Potrivit specialiștilor ANM, prima lună de primăvară va fi mai caldă decât în mod obișnuit.

Vremea 4 martie – 11 martie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord- vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali.

Prognoza meteo 11 – 18 martie 2024

În intervalul 11 – 18 martie 2024, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea 18 – 25 martie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor putea avea o tendință ușor excedentară.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Țigările electronice nu vor mai fi comercializate pentru minori

Dum mart. 3 , 2024
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege iniţiat de deputatul PSD, Alfred Simonis, care vizează interzicerea vânzării ţigaretelor electronice minorilor. Legea, care urmează să fie promulgată, modifică şi completează Legile nr. 201/2016 și nr. 349/2002, cu scopul de a reduce expunerea copiilor şi tinerilor la produsele din tutun. „Printre măsurile […]

V-ar putea interesa și: