Lungoci, PSD: „Vergil Chițac le fură constănțenilor și puținele suprafețe de spațiu verde rămase”

Lungoci, PSD: „Vergil Chițac le fură constănțenilor și puținele suprafețe de spațiu verde rămase”

Lucian Lungoci, parlamentar PSD, îl acuză pe Vergil Chițac că „le fură constănțenilor și puținele suprafețe de spațiu verde rămase”.

„Concret, noaptea ca HOȚUL, primarul Constanței a introdus într-un proiect de Hotărâre de Consiliu Local, printr-o manieră șmecherească, o suprafață de 3.27 de hectare ce se poate transforma într-o prosperă afacere imobiliară! Șmecherească pentru că într-un proiect referitor la modificare tarifelor practicate de Confort Urban a fost strecurat un tertip: darea în administrarea… Confort Urban a unui teren in suprafață de 1167mp + 388mp.”, spune Lungoci.

Motivul invocat ? „Edificarea unei artere de circulație care va asigura fluența traficului”, așa după cum scrie în proiectul de hotărâre.

„Motivul real? Traseul arterei face legătura între plaja Modern și zona străzii Bucovinei, adică tocmai în zona în care s-au cerut autorizații de construire, dar nu s-au acordat din motive de lipsă… arteră de circulație! Chestiune pe care Vergil Chițac și echipa aferentă te miri căror interese s-au gândit să o rezolve. Printr-un artificiu care poate deschide, oricând, calea unor construcții în zonă!”, a precizat Lungoci

Până la acest moment, proiectul de hotărâre nu a întrunit voturile necesare în comisia juridică a Consiliului Local Municipal.

„Pentru opoziția față de acest proiect si atitudinea corectă față de locuitorii Constanței vreau să le mulțumesc consilierilor locali PSD Dede Perodin și Cristian Tincu! Am convingerea că, în cadrul ședinței din data de 30 mai, consilierii PSD nu vor vota acest proiect. Sunt sigur că își doresc ca ai lor copii să trăiască, într-adevăr, într-un oraș european cu 26 mp de spațiu verde pe cap de locuitor. Așa cum îmi doresc și eu! Dacă persoana Vergil Chițac dorește altceva pentru sine sau pentru grupuri de interese (de orice fel), primarul Vergil Chițac are obligația să facă ce vor constănțenii. Cei pe care trebuie să îi consulte în mod real! Până atunci, lansez o întrebare în spațiul public. Ce vă doriți pe cele 3.27 hectare, plus cele 4 până la Biserica Greacă? Un ansamblu imobiliar pe taluzul orașului sau o zonă de spațiu verde amenajat și întreținut?”, a mai spus Lungoci.

Constanța ar trebui să aibă 26 metri pătrați de spațiu verde /cap locuitor. Oficial, sunt raportați 17.70 mp, cifră umflată cu acordul actualei administrații locale, a mai spus pesedistul.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Lungoci, PSD: „Vergil Chițac le fură constănțenilor și puținele suprafețe de spațiu verde rămase”

  1. Cine a cerut autorizatia de construire? Proprietarul terenului. De ce, pe proprietatea lui nu poate construi? Din cauza lipsei infrastructurii, care trebuie facuta de Primarie. Impozitul pe teren se plateste, banii nu sunt cheltuiti in interesul contribuabilului, asa ca nu mi se pare corect sa decida altii pe proprietatea ce nu le apartine. Cum folosesc constantenii spatiile verzi proprietati private? Acolo proprietarul poate ierbicida si nu mai este verde. Ce motiv au gasit sa nu fie de acord! Dar sa extinda mall-ul in parc au fost de acord. Sa construiasca in parcuri au aprobat. Si acolo nu era proprietate privata. Jalnic razboi purtat de boi platiti de noi.

    1. Poate mai dam puțin filmul înapoi și aflam cum a devenit proprietar pe acel teren,oare tot asa ca mulți alții care au construit pe spatiile verzi ale constantei și locuitorilor(nu ale primarului)platitori de taxe și impozite?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cozi mari la automatele de parcare din City Mall Constanța

Sun May 29 , 2022
City Mall Constanța a redus, recent, timpul în care se putea parca gratuit, de la două ore la una singură. Pentru că a crescut numărul celor care plătesc, au crescut și cozile la automatele de plată. Duminică, 29 mai, peste 10 persoane așteptau să achite. Lume multă, automate puține. Ce-i […]