M10 solicită Consiliului Local introducerea unui sistem de premiere a cadrelor didactice

 

Mihai Petre
Mihai Petre

În pragul unui nou an școlar, Partidul M10 solicită viceprimarului cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și tuturor consilierilor locali ca în proxima ședință a Consiliului Local Municipal să extindă principiul acordării burselor pentru elevi prin instituirea unui sistem asemănător și pentru cadrele didactice care pregătesc elevii cu rezultate deosebite la învățătură (olimpici naționali și internaționali).

 

Acordarea burselor pentru elevi este doar jumătate de pas făcut în direcția susținerii responsabile a actului de educație pe plan local care, în ultimii 15 ani, nu s-a numărat printre preocupările administrației Mazăre-PSD.

 

Fără efortul cadrelor didactice, performanța elevilor este puțin probabilă. Profesorul care pregătește elevul este la fel de merituos și la fel de important precum este discipolul care obține premiul. De aceea, recunoașterea meritelor cadrelor didactice și susținerea acestora în obținerea performanței educaționale, prin intermediul elevilor, trebuie să completeze preocuparea administrației locale pentru o educație de calitate.

 

M10 mai propune administrației locale constituirea unui Fond special sau a unui Centru de cercetare-dezvoltare în educație care să stimuleze și să finanțeze proiectele de cercetare/dezvoltare în cele mai variate domenii, precum și finanțarea participării elevilor constănțeni la concursurile/olimpiadele internaționale.

 

În plus, Partidul M10 solicită viceprimarului cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și vicepreședintelui cu atribuții de președinte al Consiliului Județean, Cristinel Dragomir, să se pună de acord și să organizeze în comun, la finele acestui an, o festivitate de premiere a tuturor elevilor, cadrelor didactice, sportivilor și antrenorilor care au obținut rezultate remarcabile la nivel național și internațional pe parcursul anului 2015.

Mihai Petre

Coordonator

Partidul M10 Constanța

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “M10 solicită Consiliului Local introducerea unui sistem de premiere a cadrelor didactice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

La 15 zile de la moartea lui Daniel Fripis, pompierii constănţeni au primit recompense

Sun Sep 13 , 2015
Astăzi, 13 septembrie, se împlinesc 15 zile de la moartea pompierului-erou Daniel Fripis, care și-a pierdut viața într-o intervenție de rutină. O tragedie fără margini, care se adaugă altora în care s-au pierdut vieți omenești. Vă aducem aminte numai de cazurile Siutghiol și Beirut. Astăzi s-a serbat și Ziua Pompierilor […]