M10 spune ”NU” extinderii City Park Mall

Partidul M10 Constanța i-a transmis astăzi, printr-o scrisoare deschisă, primarului Decebal Făgădău, că nu este de acord cu extinderea City Park Mall. Iată conținutul acesteia:

 

Partidul M10 a luat act cu profundă nemulțumire de proiectul extinderii clădirii “City Mall” în Parcul Tăbăcărie.

După construirea acesteia, în disprețul protestelor societății civile, după haosul arhitectural care caracterizează orașul, precum și după “pădurea” de blocuri crescută în fața altor blocuri, extinderea “City Mall” ar fi o nouă sfidare la adresa constănțenilor, o nouă agresiune urbanistică, precum și o bagatelizare a afirmațiilor domniei voastre privind dezvoltarea coerentă și armonioasă a orașului.

În ultimii 15 ani, municipiul Constanța s-a degradat de la an la an prin transformarea spațiilor verzi în betoane sau benzinării, prin schilodirea parcurilor de mall-uri și cârciumi, prin introducerea conceptului de “blocuri siameze” sau prin asaltul continuu al mașinilor și teraselor asupra trotuarelor. Toate aceste elemente, ce țin de registrul iraționalului, au fost motivate, probabil, doar de rațiunea financiară a dezvoltatorilor, precum și a celor care le-au autorizat și care, astfel, au girat agresiunea urbanistică asupra orașului.

Cu alte cuvinte, municipiul Constanța a devenit un exemplu național despre cum să nu administrezi un oraș sau cum să transformi un oraș de top într-unul mediocru.

În al doisprezecelea ceas, Partidul M10 vă solicită să opriți din fașă orice fel de inițiativă care adâncește haosul arhitectural și agresiunea urbanistică asupra parcurilor, în particular, și a  orașului, în general.

De asemenea, M10 vă solicită o poziție publică referitoare la extinderea “City Mall” în Parcul Tăbăcărie.

Cu respect,

Mihai Petre

Coordonator

Partidul M10 Constanța

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “M10 spune ”NU” extinderii City Park Mall

  1. Daca se construia o Biserica sa vedeti ce se lega cernea@co cu lantul de copaci, dar asa nici o reactie…ecologistul lui peste …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Avarie RAJA. Fără apă în această noapte

Wed Sep 2 , 2015
Astazi, 2 septembrie, la ora 14,30, la dispeceratul RAJA Constanta s-a primit o reclamatie potrivit careia, la iesire din municipiul Constanta, pe Soseaua Mangaliei, aproape de sensul giratoriu catre Cumpana, este apa la marginea carosabilului. Echipele RAJA s-au deplasat cu operativitate la locul indicat, iar dupa decopertare s-a constatat o […]