M10 vrea ca o stradă din Constanța să se numească Petre Țuțea  

 

Mihai Petre
Mihai Petre

Partidul M10 Constanța a trimis o solicitare primarului Constanței. Vrea ca o stradă din oraș să se numească Petre Țuțea.

”Lipsa de consistență, de miez a vieții culturale naționale a anului 2015, dar mai ales perspectiva deloc optimistă a ridicării unei viitoare generații de excepție, ar trebuie să ne determine, pe toți, să privim cu mai multă atenție și respect spre trecutul deloc îndepărtat, punctat de stele precum Mircea Eliade, Constantin Noica, Petre Țuțea sau Emil Cioran, oameni de cultură al căror nivel pare a fi intangibil atât pentru vârfurile consacrate cotidiene, cât mai ales pentru cele care se zăresc la orizont. Din păcate, periodic, se încearcă tragerea în mocirlă a ultimilor luminători ai culturii autohtone, fapt ce nu ar trebui să ne lase impasibili. Pentru a li se cimenta locul câștigat în cartea de istorie a culturii românești, autoritățile administrației locale au obligația să ancoreze în conștiința publică, în temeiul legii, cel puțin numele personalităților cărora le datorăm o mare parte a culturii de astăzi”, spune Mihai Petre, coordonator Partidul M10 Constanța.

 

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

RAJA asigură permanența de Ziua Marinei. Programul casieriilor

Thu Aug 13 , 2015
Având în vedere permanența activității de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, S.C. RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor, că în data de 15 august 2015 echipele de intervenţie, dar şi reprezentanţii societăţii care asigură buna desfăşurare a proceselor de alimentare cu apă şi preluare a […]