Mai multe companii private din Cluj își vor vaccina angajații pe cheltuiala proprie a firmelor

vaccin-constanta-rapel-2

Angajaţii mai multor companii din Cluj vor fi vaccinaţi anti-COVID-19, cu vaccinul AstraZeneca, în patru centre amenajate pe cheltuiala proprie a firmelor.

„Urmare a demersurilor iniţiate de doamna subprefect Irina Munteanu, de a deschide 4 centre de vaccinare cu circuit închis şi operare în Registrul Electronic Național de Vaccinări, vor fi vaccinate 20.000 de persoane cu serul AstraZeneca, angajaţi ai companiilor rezidente în parcurile industriale TETAROM şi totodată locuitori ai judeţului Cluj: 2 fluxuri – De’Longhi, 2 fluxuri – Bosch, 1 flux – Emerson, 2 fluxuri – TETAROM 1. Centrele de vaccinare vor fi amenajate, susţinute financiar şi cu personal medical propriu, de companiile beneficiare”, se arată într-o informare a Prefecturii Cluj.

Potrivit sursei citate, la cele şapte fluxuri de vaccinare vor fi arondate toate societăţile rezidente în parcurile industriale, în colaborare directă cu Consiliul Judeţean Cluj şi cu TETAROM SA.

Compania Tetarom, deținută de Consiliul Județean Cluj, a devenit un adevărat exemplu de succes în domeniul parcurilor industriale. Compania a fost înființată acum 20 de ani! A reușit genereze investiții în valoare totală de aproape 700 de milioane de euro, să creeze aproximativ 13.000 de locuri de muncă.

Reprezentanta Tetarom, Adela Mîrza, a declarat, în cadrul conferinței Smart City, Smart Living, organizată de Via Cluj TV, la care au participat și publicațiile Constanța 100% și ConstantaFinanciara.ro faptul că, pe lângă cele trei parcuri Tetarom operaționale, alte două parcuri industriale Tetarom sunt în curs de construcție. Unul dintre ele, Tetarom 2, este ocupat integral de Emerson, o companie americană, lider global în combinarea tehnologiei și ingineriei. În Tetarom 3 sunt companii precum Bosch și DeLonghi. Aici a fost și Nokia.

„Toate cele trei sunt pline și mai avem cerereri. Ne extindem, mai avem două în costrucție, Tetarom 4 și 5. Cinci va fi făcut lângă baza americană de la Câmpia Turzii. Când am făcut primul parc industrial – care între timp s-a transformat în parc de business, pentru că acolo se dezvoltă și cercetare, dezvoltare, inovare – nu ne-am gândit că o să aibă așa un succes. Ne-am gândit cum să oprim migrația creierelor, cum să creăm și noi locuri de muncă bine plătite.”, a explicat Adela Mîrza, cel mai vechi angajat în Tetarom.

Mai mult, echipa Tetarom a trecut la pasul următor: la crearea unui parc științific, Tetapolis. Pentru aceasta, au purtat discuții cu puternicele universități clujene.

Citiți mai mult AICI.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.