Mai multe zone de pe litoral riscă să devină focare de Covid-19!

vama veche
Turiști în Vama Veche. Foto: arhivă Constanța 100%

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, aflat în vizită în Constanța, a avertizat că staţiunile populare de pe litoral pot deveni focare de COVID-19, în contextul numărului tot mai mare de cazuri din România.

Azi au fost anunţate 555 de cazuri noi, un record de la începutul pandemiei. Tătaru le cere turiştilor să păstreze distanţarea şi să respecte normele de igienă.

„Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival.

Există această posibilitate (de infectare – n.red.). Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanţări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecţie COVID începe din a doua până în a zecea zi”, a declarat ministrul Sănătăţii, miercuri, la Constanţa.

„Tinerii se pot distra în condiţiile şi în normele pe care le-am stabilit cu cei de la HoReCa. Am stabilit nişte norme de desfăşurare şi funcţionare atât a plajelor, teraselor, cât şi a hotelurilor.

Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiştii trebuie să respecte aceleaşi reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unităţile de primiri urgenţe, să evalueze starea de sănătate”, a precizat ministrul.

Deşi numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut substanţial în ultimele zile, România nu se află încă în situaţia de a se reîntoarce la starea de urgenţă, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, la Digi 24. „Întrebarea este dacă evoluţia va permite noi măsuri de relaxare la 15 iulie”, a mai declarat acesta.

„Vom avea o creştere progresivă, alternând de la o zi la alta. Nu cred că va fi o creştere exagerată. În măsura în care ne încăpăţânăm să nu respectăm regulile de distanţare putem să ajungem şi la un număr mai mare de cazuri pe zi. Daca numărul de cazuri creşte rapid de la o zi la alta şi va duce la aglomerarea spitalelor, e posibil să luăm măsuri”, a spus ministrul Sănătăţii.

„Au fost nişte măsuri de relaxare care s-au dat în concordanţă cu acei agenţi economici care au beneficiat de aceste măsuri. Trebuie să gestionăm până pe 15 iulie o situaţie de creştere. Spuneam că vom avea o vară altfel şi trebuie să convieţuim cu acest virus.  Am ajuns la 125 puncte de testare”, a precizat acesta.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Arafat: „Libertatea individuală are limitele ei”. Topul celor mai periculoase activități

Wed Jul 8 , 2020
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunţat, miercuri seară, că în ultimele 14 zile numărul de cazuri de coronavirus a crescut cu peste 30%, ceea ce ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru toată lumea. Arafat a precizat că nu va exista o nouă etapă […]
raed arafat