Mai mulți elevi ai Colegiului Mircea cel Bătrân au ajuns la Penitenciarul Poarta Albă, în cadrul proiectului „Lecţii de viaţă”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
colegiul național mircea cel batran

Un grup de 30 elevi din clasele a IX-a şi a X-a de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ s-a deplasat în data de 9 noiembrie 2019, la Penitenciarul Poarta Albă.

Acţiunea a făcut parte din prima etapă a Proiectului Judeţean „Lecţii de viaţă”, proiect iniţiat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa – coordonat de psiholog şcolar Liliana Ţepeluş şi realizat în parteneriat cu Penitenciarul Poarta Albă. Proiectul îşi propune sensibilizarea şi responsabilizarea adolescenţilor în ceea ce priveşte fenomenul infracţionalităţii, prevenirea şi combaterea comportamentelor de risc, lărgirea orizontului de comunicare şi susţinerea afectivă a tinerilor privaţi de libertate.

Provocările adolescenţei pot constitui premise în apariţia comportamentelor delincvente. Proiectul „Lecţii de viaţă” vine în întâmpinarea nevoilor educaţionale ale celor două categorii de beneficiari vizaţi: elevii şi tinerii aflaţi temporar în detenţie. Prin intermediul dialogului cu persoanele private de libertate şi prin reflectarea asupra conduitelor indezirabile adoptate de către tineri ce aparţin generaţiei lor, elevii de liceu vor dobândi un tip de învăţare experienţială ale cărei valenţe formative sunt net superioare dezbaterilor de idei.

De asemenea, prin implicarea specialiştilor de la Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, problematica minorilor şi tinerilor aflaţi în detenţie poate sensibiliza opinia publică în direcţia identificării acelor soluţii optime de integrare a tinerilor ce execută o pedeapsă privativă de libertate, la viaţa socială.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.