Mai mulți medici din Spitalul Județean Constanța spun că nu se respectă măsurile de prevenire a coronavirusului

Spitalul Judetean Constanta ambulatoriu

Mai mulți medici din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța sunt nemulțumiți de faptul că nu se respectă măsurile de prevenire a coronavirusului. Au transmis, săptămâna trecută, o notă oficială conducerii instituției.

Aceșt atrag atenția că spun că pacienții internați în secția de cardiologie necesită testare de rutină PCR la internare pentru SARS COV, dar și că secția este aglomerată, prin urmare nu se poate respecta distanța de doi metri între paturi.

În plus, de cele mai multe ori, pacienții cu afecțiuni neurodegenerative asociate sau insuficiență cardiacă nu pot purta mască de protecție, existând riscul de contaminare între pacienți și a personalului medical.

Cei aproape 15 medici atrag atenția și asupra necesității asigurării material de protecție cu mască ffp2 pentru tot personalul medical care asigură îngrijirea pacienților netestați sau testați până la sosirea rezultatului testului.

În plus, spun că trebuie efectuate teste de rutină, la intervale bine determinate, în rândul personalului medical și auxiliar ce asigură îngrijire pacienților internați în secție, pentru a preveni un focar care să pună viața pacienților și a personalului în pericol.

Probleme asemănătoare se regăsesc și la secția de Neurologie.

parteneri Constanta 100% CT100
Constanta-financiara-sigla-jpg
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
Mitshubishi
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.