Mai puțini bolnavi de Covid-19 internați în spitalele din județul Constanța

Spitalul militar de campanie are 56 de locuri

Numărul bolnavilor de Covid-19 internați în spitalele din județul Constanța a scăzut cu aproape 30. Dacă la raportarea de ieri erau 495 de persoane internate, iar în unele spitale se suplimentase numărul de paturi, la raportarea de azi a Prefecturii Constanța figurează ca internate 467 de persoane (429 din județul Constanța și 38 din alte județe). În toate spitalele Covid-19 din Constanța sunt paturi libere.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 115 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 81 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 122 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 96 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 49 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 4 ocupate).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.818 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 90 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 467 de persoane internate, dintre care . Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.624 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 536 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 286 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (76), asistenți medicali (118) și personal auxiliar (92).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 437 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 252 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 30.910 lei), dintre care 232 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 21.600 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 51 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 12 octombrie a.c., 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 967 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

În septembrie făcea „liniuțe”, în octombrie, accident VIDEO

Tue Oct 13 , 2020
Mulți dintre noi am văzut, probabil, șoferi care fac „liniuțe” în trafic. Ce se întâmplă cu aceștia? Pe scurt: mai nimic, dacă nu sunt prinși de radar. Unii dintre ei însă ajung să facă accidente. Pe 21 septembrie, o jurnalistă publica niște imagini cu două mașini care se întreceau în […]