Mai puțini turiști pe litoral. Americanii, pe primul loc

Stațiunea Mamaia

În primele unsprezece luni ale anului trecut, pe litoralul românesc au ajuns mai puțini turiști decât în 2021. Asta spun cifrele comunicate de Direcția Județeană de Statistică.

Astfel, numărul turiştilor sosiţi în primele unsprezece luni din 2022 a fost de 1236,1 mii persoane, faţă de 1256,0 mii persoane în aceeași perioadă din 2021, înregistrându-se o scădere de 1,6%.

Și numărul înnoptărilor este mai mic cu 9,7% în perioada ianuarie-noiembrie 2022 față de aceeași perioadă din 2021: 4070,4 mii înnoptări în primele unsprezece luni din 2022, faţă de 4508,1 mii înnoptări înregistrate în primele unsprezece luni din 2021.

Americanii, pe primul loc

Ca de obicei, numărul turiștilor străini este extrem de mic.

„Turiştii străini, în număr de 41747 persoane, sosiți în perioada ianuarie-noiembrie 2022, sunt cu 13,7% mai mulți decât străinii sosiți în perioada ianuarie-noiembrie 2021 (36715 persoane) şi deţin o pondere de 3,4% în totalul turiştilor.”, spun cei de la DSJ Constanța.

Cei mai numeroși străini care au vizitat județul nostru în primele unsprezece luni din 2022 sunt cei din Statele Unite ale Americii (5887 persoane), din Marea Britanie (4479 persoane) și din Germania (4302 persoane).

Recomandări:

Plaja din Mamaia s-a erodat puternic în ultimele zile, dar asta este o veste bună

Un român care voia să vină în vacanță în Mamaia a primit o oferă care l-a lăsat cu gura căscată. „La prețul ăsta, e greșită planeta”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Mai puțini turiști pe litoral. Americanii, pe primul loc

  1. pastrind la sefie fostii acoliti ai lui mazare in frunte cu amazoana de pe carele lui alegorice nu vad sa se imbunatateasca situatia Astia isi stiu doar ineresele de clan

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constănțeanca Anastasia Soare, petrecere cu vedete ca Jennifer Lopez, Oprah Winfrey, Cindy Crawford și Sofia Vergara

mar ian. 31 , 2023
Anastasia Soare, fiica unei croitorese aromânce din Constanța, a aniversat în America 25 de ani de la înființarea companiei sale, care a făcut-o una din cele mai bogate românce și pentru care a primit supratitlul de „regina sprâncenelor”. La eveniment au participat vedete din Statele Unite ale Americii, precum cântăreața […]
J-Lo-Anastasia-Soare-2

V-ar putea interesa și: