Maia Morgenstern și Marius Manole, într-un spectacol dedicat lui Mihai Eminescu

eminescu

Asociaţia Civică „Pentru Constanţa” în colaborare cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” și Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România organizează vineri, 15 ianuarie 2016, la ora 18.30, în sala teatrului, spectacolul La marginea mării” dedicat marelui poet Mihai Eminescu.

Evenimentul face parte din campania „Iubește Constanța”, al cărei scop este să redea constănţenilor Constanţa frumoasă, să le arate Constanţa altfel.

Spectacolul va cuprinde lieduri pe versuri de Eminescu, în interpretarea sopranei Laura Eftimie și a baritonului Marius Eftimie, acompaniați la pian de Andrada Ștefan, un moment de balet susținut de Amalia Mândruţiu şi Horațiu Cherecheș, prim-solişti la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa,  urmat de „Câteva reflecţii asupra gândirii poetice eminesciene” aparținând lui Angelo Mitchievici, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea.

La final spectatorii vor avea parte de un recital liric de excepție al actorilor Maia Morgenstern și Marius Manole.

”Totodată vom premia liceenii constănțeni care au obținut rezultate la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română 2015”, au precizat reprezentanții Asociației Civice ”Pentru Constanța”.

Cei prezenţi vor putea admira în foaierul teatrului expoziția “Eminescu în grafica lui Salmen” din colecția lui Viorel Lipovan.

Înfiinţată în iunie 2014, Asociația Civică „Pentru Constanţa” are ca scop promovarea valorilor naţionale, responsabilitatea civică, consolidarea valorilor democratice la nivel local şi naţional. De asemenea, prin statutul său, Asociația încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru toate vârstele şi grupurile sociale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consilierul Tudorel Chesoi vrea să scadă taxele și impozitele locale

joi ian. 14 , 2016
Să ți se majoreze impozitul de aproape 30 de ori, de la un an la altul, este un șoc. După ce a studiat care sunt efectele taxelor și impozitelor locale pe 2016 și după ce a discutat cu mai mulți constănțeni pe această temă, consilierul local PNȚCD Tudorel Chesoi s-a […]

V-ar putea interesa și: