Maia Morgenstern vine pe scena Teatrului de Stat Constanța cu spectacolul „Povestiri culese”

Teatrul de Stat Constanța prezintă vineri, 3 septembrie, de la ora 20:00, spectacolul „POVESTIRI CULESE” după Donald Margulies, cu Maia Morgenstern și Cătălina Mihai, actrița TSC laureată a premiului Gopo pentru Tânără speranță și nominalizată la premiile UNITER din acest an. 

Spectacolul spune povestea unei scriitoare, Ruth, care se luptă cu timpul – atât cu limbile de la ceas, cât și cu propriile sale povești, rămase nespuse. În viața ei apare Lisa, o tânără care caută pretutindeni atât inspirație, cât și un învățător. Ruth – Maia Morgenstern – e cea care spune poveștile nescrise, iar Lisa – Cătălina Mihai – e cea care ascultă. O poveste despre poveștile care nu sunt mereu așa cum ne-am dori să fie. Despre poveștile care nu se termină doar cu happy end. Despre cum în fiecare discipol se află o parte din maestrul său.

Regia este colectivă, iar scenografia este concepută de Corina Grămoșteanu.

Aflată pe lista finalistelor la Premiile Pulitzer pentru Teatru în 1997 , piesa „Povestiri Culese” de Donald Marguiles, a fost produsă şi jucată la New York, Los Angeles şi Londra. Spectacolul a avut premiera pe Broadway, la Manhattan Theater Club, în 2010.

Dramaturg, scenarist şi profesor de Teatrologie la Universitatea Yale din SUA, Donald Marguiles (n.1954) este câştigătorul Premiului Pulitzer pentru Dramaturgie 2010, pentru „Cină cu prietenii” (Dinner with Friends), în timp ce alte două texte ale sale – „Sight Unseen” şi „Collected Stories” (Povestiri culese), s-au aflat pe lista scurtă a finalistelor. Printre operele cele mai cunoscute  ale dramaturgului american se află „The Country House” (2014),  „Time Stands Still”(2009), „Brooklyn Boy”(2004).

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Chestionar la începutul școlii: „Doresc să vaccinez copilul, nu doresc, sunt indecis”

Tue Aug 31 , 2021
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că la începutul anului şcolar va fi distribuit un formular către părinţi, care va avea trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Cîmpeanu a explicat că după centralizare, în situația în care se primesc 50-60 de răspunsuri […]
maraton vaccinare