Mâine începe curățenia generală în Constanța

scormonitori minori
Doi copii strâng PET-uri din pubele amplasate în Constanța. Sursă foto: arhivă CT100.ro

Primăria Constanța a anunțat că mâine, 16 noiembrie, începe curățenia generală în oraș. Potrivit instituției, niciun detaliu nu va fi omis, nicio zonă nu va fi trecută cu vederea și zeci de oameni vor acționa.

„Am solicitat rapoarte privind numărul amenzilor acordate în ultimii ani, precum și o acțiune a poliției locale pentru a determina principalele focare în vederea începerii unei curățenii generale a orașului. Situația trebuie să se schimbe radical, iar acest lucru se va întâmpla prin cooperarea dintre municipalitate, firma de salubrizare, organele de control și cetățeni.”

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța

Municipiul Constanța este împărțit în 7 zone în care echipele de curățenie acționează succesiv. Prima zonă de intervenție este delimitată de bulevardele Lăpușneanu, Tomis, Mamaia și străzile Mihai Eminescu, Bucovinei și Lebedei incluzând Portul Tomis și Piața Ovidiu.

Citește și: De ce aruncă unii constănțeni gunoiul în stradă? Povestea sacoșei roșii

Participă Primăria Constanța, prin Direcția Gestionare Servicii Publice și Direcția Generală Poliția Locală, operatorul de salubrizare, firmele care au contract de întreținere a spațiilor verzi, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat.

Pe lângă curățenia stradală, măturarea, spălarea și dezinfectarea trotuarelor și a carosabilului, aspirarea frunzelor, igienizarea piețelor agroalimentare și a platformelor de deșeuri, echipele vor curăța și mobilierul urban.

De asemenea, se vor executa lucrări de toaletare și corecție a arborilor acolo unde situația o impune. Igienizate vor fi și toate locurile de joacă și parcurile din oraș.

Citește și: Un constănțean a fost amendat cu 40.000 pentru aruncarea gunoiului în loc nepermis!

Polițiștii locali vor verifica și organizările de șantier – împrejmuirea suprafeței, existența rampei pentru curățarea roților autovehiculelor care părăsesc șantierul sau existența locurilor de depozitare a deșeurilor inerte, dar și dacă instituțiile publice și firmele private respectă curățenia.

„Merităm un oraș curat, verde, sănătos, dar numai printr-un efort comun îl putem avea. Păstrați curățenia! Aruncați gunoiul în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea!”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.


Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Bișnița cu produse din Turcia n-a murit VIDEO

Sun Nov 15 , 2020
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit, într-un microbuz sosit din Turcia, 187 articole vestimentare și de marochinărie și 201 flacoane parfum,inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. În data de 14.11.2020, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a […]
contrabanda turcia