Majoritatea paturilor pentru tratarea bolnavilor covid din Constanța sunt ocupate

spitalul judetean constanta (2)

Prefectura Constanța a anunțat, azi, că în acest moment, sunt 461 de persoane internate, la nivelul județului Constanța. În total sunt 581 de locuri, ceea ce înseamnă că sunt ocupate 79,3% din total.

Paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Municipal Medgidia (150 – 137 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța (80 – 77 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (130 – 93 ocupate), Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța (100 – 67 ocupate), Secția Exterioară Agigea (55 – 45 ocupate), Secția Exterioară Psihiatrie Palazu Mare (4 – 0 ocupate), Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa (6 – 6 ocupate) și Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) Constanța (56 – 36 ocupate).De asemenea, la nivelul județului sunt 1.044 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 4.300 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul pandemiei, până în prezent, 672 de cadre didactice, 1.915 elevi, 309 studenți și 186 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 2.075 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (453), asistenți medicali (950) și personal auxiliar (672).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 512 teste antigen rapide și 570 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, 120 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 26.750 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 91 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 08 octombrie a.c., 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.863 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 51.858 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.461 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primarul Constanței a convocat CLSU. Ce măsuri s-au luat după ce incidența a depășit 7,5 cazuri la mia de locuitori

Dum oct. 10 , 2021
Incidenţa îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este în creștere la Constanța, motiv pentru care primarul Vergil Chițac a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și a decis înăsprirea măsurilor de protecție pentru perioada următoare. Mai exact, municipiul Constanța se încadrează în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare […]
constanta

V-ar putea interesa și: