Majoritatea școlilor din Constanța se redeschid în sistemul hibrid

copil masca

Majoritatea școlilor din Constanța se redeschid în sistemul hibrid, a anunțat Sorin Mihai, inspectorul școlar general.

Având în vedere Ordinul comun MEC – MS nr. 5.487/1.494/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 804 din 1 septembrie 2020, s-au transmis astăzi Inspectoratului Școlar Județean Constanța propunerile privind scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Constanța, începând cu 14 septembrie 2020.

„Aceste propuneri au fost aprobate în consiliul de administrație al fiecărei instituții școlare, fiind avizate de IȘJ și DSP Constanța.”, a precizat Sorin Mihai.

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi, 10 septembrie 2020, au fost aprobate după cum urmează:

  • pentru 223 de școli: scenariul 1 (participarea directă, „față în față”);
  • pentru 285 de școli: scenariul 2 (atât participare directă, cât și on-line, alternativ: scenariul „hibrid”);
  • pentru 7 școli: scenariul 3 (participare numai on-line).

Vor începe cursurile cu scenariul 3:

  • Şcoala Gimnazială Nr. 1 Cuza Vodă și Grădiniţa cu Program Normal Cuza Vodă (din cauza ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, conform datelor furnizate de DSP);
  • Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă” Medgidia, Grădiniţa cu Program Prelungit „Lucian Grigorescu” Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal Nr.11 Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal „Piticot” Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 8 Medgidia, unități de învățământ în care se desfășoară un amplu proces de reabilitare, finalizat în 4 dintre acestea (recepția lucrărilor realizându-se la sfârșitul lunii septembrie), în curs de finalizare în una dintre grădinițe.

De asemenea, precizăm că totalul de 515 unități de învățământ cuprinde și Palatul Copiilor și cluburile copiilor, cluburile sportive și CJRAE (12 instituții).

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

500 de posturi aprobate suplimentar pentru buna desfășurare a activității în învățământul preuniversitar, în anul școlar 2020-2021

Thu Sep 10 , 2020
Numărul de posturi necesare pentru desfășurarea în condiții optime a activității în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, în anul școlar 2020-2021, a fost suplimentat cu 500. Decizia a fost adoptată în ședința Executivului de astăzi, 10 septembrie, cu obiectivul de a nu fi prejudiciat dreptul la educație al elevilor, […]
bacalaureat profesori