Mamaia Nord, șantier în plin sezon. Florin Cârstocea construiește și în weekend, și dis-de-dimineață, și seara târziu FOTO VIDEO

Mama Nord, șantier în plin sezon. Florin Cârstocea construiește și în weekend, și dis de dimineață, și seara târziu
Muncitori pe șantierul Axxis Nova, într-o sâmbătă de august

Mamaia Nord, 20 august. Este sâmbătă dimineață. Turiștii care au ales această stațiune se „bucură” de zgomotele de șantierul deschis de omul de afaceri Florin Cârstocea. Acesta construiește niște blocuri pe locul unde deține un camping.

S-a lucrat abitir toată vara, în ciuda faptului că există o lege care interzice construcțiile pe litoral. În Mamaia se aplică, în Mamaia Nord – Năvodari primăria spune că este totuși legal să construiești, dacă autorizația este emisă înainte de 1 mai.

„Cine și-ar dori să vină în vacanță și să fie trezit de la 07.30 în zgomote de șantier? Investitorii au interesul de a termina și a vinde cât mai repede blocurile, dar ce facem cu experiența turiștilor, cu imaginea stațiunii? Pe afaceriști nu îi interesează decât profitul.”, ne-a spus un domn din zonă.

S-a construit toată vara

Ziua de azi nu este o excepție. S-a construit la blocul lui Cârstocea toată vara. Și dimineața, și seara. Aveți mai jos imagini cu muncitori surprinse și la ora 07.38, și la 21.59.

Mama Nord, șantier în plin sezon. Florin Cârstocea construiește și în weekend, și dis de dimineață, și seara târziu
Mama Nord, șantier în plin sezon. Florin Cârstocea construiește și în weekend, și dis de dimineață, și seara târziu

Din informațiile noastre, poliția locală din Năvodari a fost în control, dar a ridicat din umeri, spunând că există o autorizație de construire valabilă.

Ce spune legea

Construcțiile pe litoral sunt reglementate de Legea nr. 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre. Articolul 6, punctul 1 este clar:

„În staţiunile turistice de pe litoral şi în zona plajelor cu destinaţie turistică este interzisă executarea lucrărilor de pregătire, reparare, curăţare a clădirilor, precum şi cele de reparare a străzilor, trotuarelor şi dotărilor tehnico-edilitare subterane şi aeriene, în perioada 15 mai-15 septembrie a fiecărui an, cu excepţia lucrărilor de remediere a unor avarii.”

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către reprezentanţii împuterniciţi ai Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei şi ai Ministerului Turismului. Sancţiunea poate fi aplicată şi persoanelor juridice, spune legea.

Cine este Florin Cârstocea

AXXIS Nova Resort, cea mai nouă investiție a omului de afaceri Florin Cârstocea

Omul de afaceri Florin Cârstocea a început proiectul AXXIS Nova Resort & SPA în toamna anului trecut.

Este asociat și/sau acționar în 24 de firme și administrator al 14 dintre ele, potrivit Confidas.ro.

„Este adevărat că în ultimii ani a existat un boom al dezvoltărilor rezidențiale pe litoralul românesc, mai ales în zonele Mamaia Nord și Năvodari, în care nu s-a plecat focusat. Majoritatea lucrărilor au demarat cu un bloc și s-au extins ulterior, în lipsa unui concept unitar. În mod evident, aceste lucruri au dus la diminuarea unora dintre cele mai importante detalii: spațiile verzi și facilitățile! Noi construim locația pe care tu ai visat-o!”, afirmă Florin Cârstocea, care mai are investiții în domeniul petrolier, energetic, în agricultură și turism și despre care fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, spunea că vrea să îl cloneze.

Cele mai cunoscute sunt Rig Service (1.422.198 lei cifră de afaceri în 2020, pierderi de 1.894.752 lei), Grup Petrol Marin S.A. (2.776.458 lei cifră de afaceri, 240.994 lei pierderi), Petroserv SA (248.974 lei cifră de afaceri, 322.087 lei pierderi), Hotel Central SA (2.985.351 lei cifră de afaceri, 731.445 lei profit), Romagro Prod S.R.L. (2.628.977 lei cifră de afaceri, 807.084 lei pierderi).

În prezent, Florin Cârstocea este cercetat într-un dosar instrumentat de DNA Constanța. Este acuzat de de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, într-un dosar în care apar și alte nume sonore: Decebal Făgădău, Radu Mazăre, dar și o firmă care aparține omului de afaceri Mohammad Murad. Detalii în articolul de mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Val de căldură în sud-estul României

sâm aug. 20 , 2022
Meteorologii au actualizat atenţionarea emisă pentru ziua de sâmbătă, anunţând temperaturi ridicate şi disconfort termic în perioada următoare în zonele de sud şi sud-est şi local în nord-vest, unde se vor atinge temperaturi maxime de până la 37 de grade Celsius. „Sâmbătă, 20 august, valul de căldură va persista în […]

V-ar putea interesa și: