Managerul Teatrului de Stat propune ca instituția să se numească Teatrul Dramatic „Regele Carol I” Constanța

Erwin Șimșensohn

Erwin Şimşensohn, manager al Teatrului de Stat Constanţa, a propus duminică, de Ziua Mondială a Teatrului, ca instituția să îşi schimbe denumirea în Teatrul Dramatic „Regele Carol I” Constanţa.

„Este o propunere pe care o lansez de faţă cu foarte multe personalităţi, este doar o propunere, decizia nu poate să aparţină teatrului, aceasta trebuie să fie a întregii comunităţi şi în special a administraţiei. Propunerea noastră a fost ca Teatrul de Stat să îşi schimbe denumirea. Cred că o instituţie de teatru, o instituţie de cultură, trebuie să poarte numele unei mari personalităţi, aşa cum se întâmplă în întreaga ţară. (…) Noi am propus ca, pe modelul Teatrului din Oradea unde există Teatrul „Regina Maria”, este o propunere deschisă comunităţii, aceea ca teatrul să se numească Teatrul Dramatic „Regele Carol I” Constanţa, apropo de ce a însemnat personalitatea Regelui Carol I pentru Dobrogea. Este o propunere pe care o fac administraţiei Constanţa”, a spus managerul Teatrului de Stat Constanţa.

Duminică a fost inaugurată oficial și Sala Studio, cu premiera spectacolului „Universuri paralele” de David Lindsay-Abaire, în regia lui Radu Iacoban.

sala-studio-teatrul-de-stat-constanta

Înaintea începerii spectacolului, mesajul adresat de regizorul american Peter Sellars de Ziua Mondială a Teatrului a fost citit de cinci actori: Mirela Pană – actriţă a Teatrului de Stat Constanţa, Florin Toma – director al Teatrului „Fani Tardini” din Galaţi, Mihaela Rus – manager al Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, Oana Dragne – manager al Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu şi Eduard Burghelea – manager al Teatrului „Bacovia” din Bacău.

De asemenea, Erwin Şimsensohn a citit, în semn de solidaritate cu artiştii din Ucraina, mesajul preşedintelui Uniunii Oamenilor de Teatru din Ucraina.

„Teatrele noastre azi sunt adăpost, centru logistic, sediu umanitar, atelier de croitorie, centru de reabilitare psihologică pentru copii şi adulţi. În sălile noastre nu se aud aplauze, pe scenele noastre nu se aprind reflectoare, actorii noştri… toţi cei care trăiam în teatru şi ieri ne gândeam la premiere, producţii, turnee, întâlniri cu publicul, acum trăim altfel, gândim altfel, acum suntem împrăştiaţi prin diverse oraşe şi ţări, vieţile noastre s-au schimbat şi nu vor mai fi niciodată la fel. Teatrul nostru nu va mai fi niciodată la fel. Vom supravieţui, vom învinge, vom reuşi, ne vom întoarce, vom reconstrui. Vom renaşte, cu siguranţă vom renaşte, pentru că nu se poate altfel. La mulţi ani de Ziua Mondială a Teatrului”, a transmis preşedintele Uniunii Oamenilor de Teatru din Ucraina în mesajul citit de managerul Teatrului de Stat din Constanţa.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Managerul Teatrului de Stat propune ca instituția să se numească Teatrul Dramatic „Regele Carol I” Constanța

  1. numele trebuie dat dupa o personalitate artistica locala Nu am avut !?! mai sapati ca o sa gasiti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Fortinet - cea mai bună „pastilă” pentru a scăpa de grijile IT

Mon Mar 28 , 2022
Se vorbește din ce în ce mai des în lume de războaie cibernetice, de atacuri IT. Se întâmplă atât la nivel mare, cât la utilizatorii obișnuiți – nimeni nu e ferit. Ați văzut probabil cum rețeaua IT a Rompetrol a picat mai multe zile, în urma unui astfel de atac. […]
fortinet crucial-systems