MANGALIA. Administratorul unui chioșc dărâmat de primărie face acuzații grave la adresa Primăriei

Imagini din timpul acțiunii de demolare a chioșcului

Administratorul unui chioșc dărâmat recent de Primăria Mangalia face acuzații grave la adresa instituției.

„Daca primaria sustine ceva, inseamna ca are si dreptate? Terenul respectiv e in administrarea noastra, iar cladirea am cumparat-o in forma actuala. In moment ce dai o amenda pe constructia respectiva, iar noi ne judem pe ilegalitatea chiscului, legal trebuie sa astepti sa decida instanta. Ei nu au asteptat sa decida instanta. Domnul Angelescu s-a grabit, incercand sa faca o regie ieftina, cum ca a fost agresat, asta pentru ca e urmarit penal intr-un dosar penal, dosar care a aparut in urma plangerilor noastre. Atunci cand vii la FURAT, fara acte si in afara exercitarii atributiilor de serviciu, nu se mai numeste agresiune, se numeste legitima aparare”, spune Elena Viereanu, administrator al terasei Lazy.

Aceasta a afirmat că nu terasa a fost demolată, ci un chioșc aflat lângă terasă.

„Ar trebui sa vizionati toata inregistrarea, nu doar ce a transmis biroul de presa al Primariei, asa ati observa fara echivoc ce s-a intamplat de fapt”, a mai spus ea.

Reamintim că, pe 21 martie, mai multi angajați ai Primăriei și Poliției Locale Mangalia au fost implicați, astăzi, într-o acțiune de demolare a unei construcții ilegale. Primarul din Mangalia, Cristi Radu, spune că, din păcate, în cursul procedurilor legale de eliberare a domeniului public, patronul construcției ilegale a agresat fizic un polițist local aflat în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

„Această infracțiune de ultraj va duce, cu siguranță, la sancționarea penală pentru cel care lovește oamenii legii”, spune primarul.

La fața locului au fost chemați imediat reprezentanții Jandarmeriei și Poliției Naționale, care au dispus măsurile legale, în cazuri de violență. În cele din urmă, construcția ilegală de pe digul din Portul turistic a fost demolată, iar polițistul lovit și-a scos certificat medico-legal pentru a depune plângere penală. La acțiunea de pe dig a fost prezent și un consilier local care, din păcate, s-a transformat în avocatul și protectorul unei ilegalitați și a unui patron-agresor.

„La nivelul municipiului Mangalia și stațiunilor din sudul litoralului, vom continua acțiunile de demolare a tuturor construcțiilor ilegale, în pofida tuturor presiunilor și amenințărilor primite de angajații municipalității”, a mai spus Cristi Radu.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.