Mangalia are 4 hectare de garaje. Toate vor fi demolate

În Mangalia există 1737 de garaje, care ocupă aproximativ 4 hectare de teren.

Pe aceste spații s-ar putea amenaja aproape 3500 parcări de reședință, dar și locuri de joacă, spații verzi și alei pietonale.

„În prezent, multe garaje sunt abandonate, fiind deținute de persoane din alte localități. Unele construcții similare au fost transformate în magazii, depozite sau chiar locuințe de sezon. Anumite zone cu garaje s-au transformat în adevărate focare de infecție, un real pericol pentru sănătatea publică”, spune primarul  Radu Cristian.

Primăria municipiului Mangalia a început, recent, acțiunea de ridicare a garajelor amplasate pe domeniul public, fără autorizație de construire.

„Într-o primă etapă sunt ridicate garajele care blochează accesul către punctele trafo ale Enel sau aleile pietonale din zona blocurilor de locuințe, deoarece recent, am primit adresă de la Enel să ridicăm garajele amplasate lângă un Punct Trafo, în zona bulevardului 1 Decembrie. De aceea, am luat decizia să ridicăm toate garajele care blochează accesul către obiectivele furnizorilor de utilități sau intrările în blocuri. Am trimis somații deținătorilor de garaje, iar unii dintre aceștia au început deja să și le ridice singuri. Acolo unde proprietarii vor refuza, ne ocupăm noi, dar pe cheltuiala acestora. În perioada următoare, vom demara un proiect de sistematizare, care presupune, de asemenea, ridicarea garajelor și amenajarea de parcări, locuri de joacă și spații verzi. Documentația tehnică este aproape finalizată, urmând să parcurgem toate etapele legale, în vederea eliberării domeniului public de construcțiile fără autorizație și realizarea parcărilor de reședință pentru deținătorii de autoturisme”, a mai spus primarul din Mangalia.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO FOTO Accident cu 6 victime

Wed Apr 4 , 2018
Un accident cu 6 victime a avut loc, miercuri după-amiază, în zona stațiunii Neptun. „Azi, orele 16:40, la iesirea din localitatea Neptun, pe DN39, un barbat in varsta de 45 de ani, a condus autoturismul pe DN39 si ajungand inaintea podului, de pe o strada adiacenta, a efectuat viraj la […]