Manipulare marca V. Chițac?

vergil chitac

La poarta Primăriei Constanța bate Cătălin Caracostea, finul fostului președinte CJC, Horia Țuțuianu.

Primarul V. Chițac a fost întrebat despre această numire în studioul Replica. Răspunsul său este o manipulare străvezie, în opinia mea. Să vă explic de ce.

Primarul a spus că în primărie sunt 2740 de angajați și că nu îi știe pe toți. Așadar, e o persoană informată. Întrebarea nu se referea la acest lucru, ci la cei veniți. Toți cei care se angajează în primărie au pe hârtie semnătura primarului. Nu toți cei 2740 s-au angajat în ultimul an. Numărul e mult mai mic. Să înțelegem că primarul semnează „ca primarul”, indiferent cine vrea să se angajeze (fie și prin transfer)? Păi încercați voi, oameni simpli, să obțineți un loc de muncă în primărie. Nu treceți nici de portar.

Să presupunem însă că domnule primar are dreptate. Nu poate gestiona singur această situație. Are însă un aparat care să îl ajute, un viceprimar care, când nu e plecat în străinătate, ar putea să îl ajute, consilieri personali care să-i de un sfat bun. Oare, de pildă, Doru Iordache, fost ziarist, n-ar fi putut să-l consilieze?

Din același interviu aflăm însă și altceva: primarul a spus clar că nu e vorba de nicio angajare a lui Caracostea. Aici se poate însă să fi auzit din presă subiectul și să se fi interesat, deși, din știința noastră, nu este interesat de ce scriu jurnaliștii din Constanța în general.

Se pune întrebarea dacă ar avea totuși rețineri primarul Constanței, PNL, în a lucra cu oameni apropiați de PSD. La întrebarea aceasta avem deja răspunsul. A cooptat până acum doi foști membri PSD importanți, Horia Constantinescu și Cristinel Dragomir, ultimul fiind la un moment dat președinte al Consiliului Județean.

Prefer să cred în varianta aceasta a manipulării, nu în explicația oficială, că primarul nu știe cine se angajează în instituție și că echipa sa îl ține în ceață.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Manipulare marca V. Chițac?

  1. 2740 de taietori de frunze ! De 5 ori cat Primaria Vienei …..Bravos natiune ,Orasul facut varza ,numai gropi sapate la misto pe kilometri intregi de sosea si trotuare si nimeni din acesti 2740 nu este priponit pentru distrugerea proprietatii publice si blocarea functiilor orasului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un an de la moartea lui Corneliu Idu

sâm dec. 11 , 2021
Luna aceasta s-a împlinit un an de la moarta lui Corneliu Idu, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din regiune. Deţinea firme de shipping, dar şi societăţi în domeniul activităţilor portuare. S-a stins la 70 de ani, din cauza covid, pe 1 decembrie 2020. Companiile aflate în portofoliu […]
Corneliu Idu

V-ar putea interesa și: