Maraton de vaccinare în campusul social Henri Coandă

Primăria Constanța organizează mâine, 02.06.2021, în Campusul Henri Coandă un maraton de vaccinare, cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Direcției de Sănătate Publică, în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“, un proiect dedicat comunității marginalizate situate în arealul delimitat de străzile Soveja, Ștefăniță Vodă, Zmeurei și Badea Cârțan.

Orice persoană, care locuiește în zonă sau este doar în trecere, poate veni să se imunizeze. Vaccinul folosit este Pfizer-BioNTech.

Proiectul „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“ este cofinanțat din fonduri europene și este derulat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal“.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social „Henri Coandă“.

În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.

Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021, prelungită până la 15 august 2021.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Trei parcări în centrul Constanței, care mai de care mai „meseriașe”

Tue Jun 1 , 2021
Marți după-amiază a fost, din nou, haos în traficul din Constanța. Ca de obicei, locurile de parcare în centru erau inexistente. În lipsa parcărilor, dar și din cauza nesimțirii, unii șoferi au reușit adevărate performanțe. În imaginile de mai jos sunt surprinse trei mașini lăsat nu numai la întâmplare și […]
trei-parcari-constanta