Maraton de vaccinare la Spitalul Militar Constanța, în perioada 4 – 11 mai

vaccinare-constanta-72

Ministerul Apărării Naționale a anunţat că, în perioada 4 – 11 mai 2021, va organiza un maraton de vaccinare nonstop în şapte dintre spitalele militare din ţară. Cetăţenii nu vor avea nevoie de programare şi, după efectuarea primei doze, vor fi programaţi pentru rapel.

„Ministerul Apărării Naţionale participă la efortul naţional de vaccinare a populaţiei generale împotriva COVID-19 şi, prin Direcţia medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcţionare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul de Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin”, a transmis, joi, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, începând de marţi, 4 mai, ora 8.00, populaţia generală care doreşte să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă.

Totodată, persoanele vaccinate se înregistrează direct în RENV şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

”În perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local, şi celelalte patru spitale militare din reţeaua medicală a MApN vor putea creşte ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informaţiile referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central, precum şi de fiecare unitate sanitară militară în parte”, a mai transmis MApN.

Ministerul Apărării Naţionale asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaţionalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcţiei medicale a MApN, care acţionează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, la propunerea şi solicitarea Direcţiilor de sănătate publică judeţene, conform instrucţiunilor Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în Constanța: incidența scade, restricțiile rămân

Fri Apr 30 , 2021
Numărul cazurilor de coronavirus a scăzut din nou în municipiul Constanța. Incidența raportată azi de Prefectură este de 2,24 cazuri la mia de locuitori. Ieri era de 2,54. Prefectura a anunțat însă că restricțiile impuse când incidența era peste 3 rămân în vigoare cel puțin până pe 9 mai, când […]
coronavirus constanța