Maratonul vaccinării a fost un eșec în Constanța

Maratonul vaccinării a fost un eșec în Constanța
Centrele de vaccinare din mall-uri n-au avut prea mare căutare

Maratonul vaccinării a fost un eșec în Constanța, deși autoritățile au încercat să-l prezinte triumfalist.

„1321 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul maratonului de la Constanța!”, au declarat reprezentanții Primăriei Constanța, într-un comunicat de presă, folosind fără să fie nevoie semnul exclamării.

Timp de 3 zile, atât constănțenii cât și turiștii prezenți pe litoral s-au putut prezenta fără programare la centrele de vaccinare din incinta centrelor comerciale participante. Și s-au prezentat după cum urmează:

  • VIVO Constanța (Bulevardul Aurel Vlaicu 220) – 366 de persoane
  • City Park Mall (Bulevardul Alexandru Lăpușneanu 116C)- 552 de persoane
  • Centrul Comercial Tom (Bulevardul Tomis 391) – 168 de persoane
  • Auchan City (Șoseaua Mangaliei 195A) – 151 de persoane

De asemenea, la centrul de vaccinare amenajat pe faleza Cazinoului din Constanța s-au imunizat sâmbătă 84 de persoane.

Organizatorii acestui maraton au fost: Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, Direcția de Sănătate Publică Constanța, Instituția Prefectului Constanța, Consiliul Județean Constanța, cu sprijinul VIVO Constanța, City Park Mall, Centrul Comercial Tom, Auchan City.

Vă recomandăm și: Cum și-a făcut CELCO reclamă, pe tema campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, cu 5010 de lei

Maratoane ale vaccinării au avut loc în mai multe localități din țară.

În Timișoara,  8.540 de persoane au fost vaccinate în cele trei zile de maraton non-stop. Au fost vaccinate și peste 1.200 de persoane cu ser Johnson, noutatea maratonului, iar alte 80 de persoane invalide au primit același ser grație echipelor mobile care s-au deplasat spre domiciliile lor. Au făcut rapelul și deținuți vaccinați aici cu prima doză de Pfizer, dar și un grup de migranți din Timișoara.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a anunțat că maratonul vaccinării a fost un succes. Timp de 72 de ore, neîntrerupt, la UMFST s-au vaccinat 7.504 de persoane.

În Cluj s-au vaccinat numai 3.000 de oameni, dar vineri Clujul avea deja 40-50% populație vaccinată, plasându-se pe primul loc la nivel național.

La Iași, 4.649 de persoane s-au imunizat in cadrul Maratonului Vaccinarii initiat de Universitata de Medicină și Farmacie Iasi, rectorul institutiei, Viorel Scripcariu, precizand ca se astepta ca interesul cetatenilor sa fie mult mai mare.

Și în Alexandria, județul Teleorman, au fost mai multe persoane vaccinate: 1860. În Blaj, oamenii au stat în ploaie să se vaccineze, iar dozele se terminaseră de la primele ore.

De ce așa de puțini în Constanța? Cel mai probabil, din lipsa promovării acțiunilor și din lipsa unor măsuri pro active.

Peste 330.000 de persoane s-au imunizat în ultimele trei zile în România în aceste maratoane.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Valeriu Nicolae: AbURiști de succesuri

mar mai 18 , 2021
Valeriu Nicolae, activist, jurnalist, scriitor, cetățeanul european al anului 2013, a făcut o scurtă trecere în revistă a CV-urilor unor candidați AUR, inclusiv din Constanța, pe care a postat-o pe pagina sa de Facebook. Titlul este sugestiv: „AbURiști de succesuri”. Mai jos puteți citi întreaga postare: „Toți sunt parlamentari AUR. […]

V-ar putea interesa și: