Marcel Ciolacu despre legea offshore: „O să o băgăm pe procedură de urgență. Cred că este o lege corectă pentru statul român”

marcel-ciolacu
Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat marți, că legea offshore va trece prin Parlament în procedură de urgenţă, astfel încât în două sau maximum trei săptămâni să poată merge la promulgare. El a adăugat că de anul viitor va putea fi asigurată independenţa României faţă de gazul rusesc.

Marcel Ciolacu estimează că legea offshore ar putea trece de Parlament în două-trei săptămâni:

„O să o băgăm pe procedură de urgenţă. A intrat la prima Cameră sesizată, la Senat. Eu estimez în maximum două-trei săptămâni, în funcţie de cât stă la Senat, va trece şi merge către promulgare. (…) Am şi spus că nu pot să fiu ipocrit şi să mă dezic de trecut, n-am făcut-o niciodată şi nici nu o s-o fac vreodată, aşa este corect. Cred că actuala lege este corectă pentru statul român. Vreau să vă spun că e stipulat foarte clar dreptul de preempţiune a statului român asupra gazelor extrase din Marea Neagră, întâi să fie folosite pentru necesarul României şi pe urmă, diferenţa să fie exportată. Avem un dublu control şi prin ANRE în ceea ce priveşte contractele bilaterale, la fel, statul român, aici este o noutate în lege, statul român are drept de preempţiune asupra acestui gaz, ceea ce conferă şi cu extragerile din onshore cel puţin independenţa sau independenţa faţă de gazul rusesc începând de la anul este asigurată.”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la RFI.

Chestionat dacă exploatările din Marea Neagră vor fi afectate de războiul din Ucraina, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu, nu. Dimpotrivă, este un semnal puternic că nu ne schimbăm viaţa în funcţie de mofturile lui Putin”.

„Nu cred că un stat trebuie să se lase impresionat de agresiunea unui dictator, dimpotrivă, trebuie să arătăm că noi ne continuăm investiţiile şi dezvoltarea statului român, în pofida anumitor aşa-zise ameninţări din partea Rusiei”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă vechea lege offshore a PSD a fost o greşeală şi dacă partidul susţine acest proiect al legii offshore, după ce tot PSD a promovat, în anul 2018, o variantă a legii care a blocat practic orice investiţii, liderul social-democraţilor a replicat: „Nu, acea lege a fost o greşeală că nu s-a finalizat, pentru că orice lege este perfectibilă, categoric”.

„Nu a fost dusă la capăt şi a fost, poate, folosită ca un instrument de negociere. Nu cunosc toate detaliile şi nici nu mă interesează, pentru că cred că PSD a intrat în altă direcţie şi în altă logică. (…) Este o abordare în interiorul coaliţiei şi o adaptare la realitatea pe care o trăim cu toţii. Eu n-am fost niciodată ipocrit să nu recunosc anumite greşeli pe care le-a făcut PSD”, a mai precizat Ciolacu.

Chestionat dacă este convins că România va deveni, anul viitor, independentă de gazul din Rusia, Ciolacu a răspuns: „De gazul rusesc, categoric! Investiţia de la Caragele şi cu actuala investiţie din Marea Neagră, fără această investiţie care va fi până la sfârşitul anului 2026, România îşi va asigura consumul. Mă refer la investiţia de la Caragele şi la actuala investiţie care deja s-a finalizat, făcută de Black Sea Oil&Gas, care are o estimare de un miliard de metri cubi anual”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Balaurul cu trei capete din Constanța și candidatul independent

mie apr. 20 , 2022
O sală de sport modernă, pentru o școală, costă cam 2,2 milioane lei. S-a construit una recent într-o comună din sudul județului. În școlile și liceele din municipiul Constanța, mii de copii fac orele de educație fizică în clase sau deloc, pentru că nu au unde. Primăria Constanța putea, numai […]
cristian hagi

V-ar putea interesa și: