Marcel Ciolacu, ironic: „Suntem devastați de pierderea Vioricăi Dăncilă” VIDEO

Marcel Ciolacu, ironic: „Suntem devastați de pierderea Vioricăi Dăncilă” VIDEO

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat marți, în Constanța, cum privește demisia Vioricăi Dăncilă din partid.

„Am văzut abordarea după Ion Iliescu și Adrian Năstase că toți președinții și-au făcut partide, partidulețe. Vă anunț oficial că voi stopa acest traseu de președinți care își fac partide și eu, Marcel Ciolacu, nu o să-mi fac niciodată un alt partid. Unicul partid din care am făcut parte și o să fac este PSD”.

Întrebat de ziariștii Constanța 100% dacă PSD pierde prin această plecare, a răspuns ironic.

„Suntem devastați de această pierdere, dar sunt ferme convins că vom trece cu bine peste acest șoc.”

Viorica Dăncilă a anunțat marți că a demisionat din PSD și s-a înscris în partidul NOI (Națiune, Oameni, Împreună), o formațiune politică înregistrată în acest an.

După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul ,,Națiune Oameni Împreuna” (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Partidul NOI a fost înregistrat definitiv în registrul partidelor politice în 13 ianuarie 2022, potrivit Tribunalului București.

Partidul NOI este condus interimar de un IT-ist din Cluj, Bogdan Petrescu.

De ce pleacă din PSD

Viorica Dăncilă, fost premier și fost președinte PSD, spune că a ales să părăsească formațiunea condusă acum de Marcel Ciolacu pentru că nu se mai regăsește și „nu mai rezonează cu deciziile pe care actuala conducere le ia”.

„Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine”, a scris ea pe Facebook.

Viorica Dăncilă spune că revine în politică „pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național”

„Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susțin și care mă definește, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului ,,Națiune Oameni Împreună”(NOI)”, a precizat ea.

Consultant la BNR

După înlăturarea de la șefia PSD, Viorica Dăncilă a obținut un post la Banca Națională. Fostul premier a fost angajat anul trecut consultant.

„Dânsa nu e consiliera Guvernatorului, ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanțările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relații speciale cu ecologiștii din Parlamentul European”, a declarat la vremea respectivă Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu.

Viorica Dăniclă este absolventă a Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Navele maritime, atenționate cu privire la pericolul minelor din Marea Neagră

mar mart. 29 , 2022
Ministerul Apărării Naționale a stabilit, în urma consultărilor între Forțele Navale Române și reprezentanții autorităților naționale cu atribuții în asigurarea siguranței navigației și ai agenților economici care desfășoară activități în spațiul maritim al României, măsuri pentru reducerea impactului pericolului de mine și pentru executarea navigației în condiții de siguranță. Astfel, […]

V-ar putea interesa și: