Marcel Ciolacu, PSD, a descoperit secretul lui Polichinelle

Decebal Făgădău, PSD, și Claudiu Palaz, PMP, discută în timpul unei ședințe de consiliu local

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a descoperit secretul lui Polichinelle: a auzit că în unele județe PSD vrea să facă alianțe cu PMP. Nu știe însă – sau se preface că nu știe – că în unele județe astfel de alianțe funcționează de minune.

În Constanța, de pildă, unde PSD și PMP lucrează foarte bine în consiliul local. De mai multe ori, primarul PSD a mulțumit public PMP pentru sprijinul acordat. Ba chiar Traian Băsescu a declarat, pentru Constanța 100%, că atunci când spune „opoziție” se referă la parlament, nu la ce se întâmplă în teritoriu. Detalii AICI.

Macel Cioalcu a spus marți că, pentru prima oară organizaţiile locale ale PSD au posibilitatea de a forma alianţe politice la nivel local, el avansând inclusiv ideea unor alianţe la nivel local cu PMP “în interesul cetăţenilor”. Liderul social-democrat susţine că în mod “categoric” PSD nu se va alia pe plan local cu PNL şi arată că alianţele locale nu se vor face “în jurul unui proiect politic”.

„Ori ne strângem în jurul unui proiect sau unui program politic, ori laşi o alianţă să vină natural, trebuie să plece de la baza partidului. Este pentru prima oară în PSD când alianţele locale nu mai sunt gestionate de la centru. Vom vedea cât de multe astfel de alianţe se creionează în judeţe.(…)  Am auzit că în anumite judeţe vor să facă alianţe şi cu PMP-ul local, categoric că nu vor exista alianţe cu PNL-ul”, a spus Ciolacu.   

El a adăugat că astfel de înţelegeri pot avea loc cu sindicate sau “cu alte forţe politice”.  

În ceea ce priveşte relaţia dintre PSD şi ALDE, Marcel Ciolacu a spus că nu vede “nicio problemă” ca la nivel local să existe alianţe.   

Liderul interimar al PSD a afirmat că alianţele locale nu se fac “în jurul unui proiect politic”, ci “pentru interesul cetăţenilor”.  

În ceea ce priveşte consultările de miercuri de la Cotroceni, Ciolacu spune că este ”exclusă” o alianţă care să formeze o majoritate din care să facă parte inclusiv PMP, alături de PSD, ALDE, Pro România, spunând că PMP este la guvernare, iar PSD în opoziţie în acest moment.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.