Marcel Ciolacu recunoaște: România a exportat cu prioritate cerealele din Ucraina, nu cele din România

marcel-ciolacu
Marcel Ciolacu în timpul unei conferințe de presă în Portul Constanța

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că refuză să creadă că România nu va intra în Spaţiul Schengen, adăugând că a venit momentul în care Europa “să fie solidară” cu ţara noastră. Într-un moment de sinceritate, acesta a recunoscut că România a exportat cu prioritate cerealele din Ucraina, nu pe cele ale fermierilor români.

Ciolacu a menţionat că luni are loc la Guvern o întâlnire a liderilor coaliţiei cu europarlamentarii români, în care se discută despre aderarea la Spaţiul Schengen.

Cred că a fost toată lumea invitată, ştiu că şi PMP a fost invitat. (…) E un moment în care cu toţii trebuie să vorbim pe aceeaşi voce. Eu pur şi simplu, mental, refuz să cred că România nu va intra în Schengen. Adică atât de mari eforturi am făcut, îndeplinim toate condiţiile, în tot conflictul din Ucraina cred că statul român a fost exemplar, am dat ajutor chiar dacă am supărat fermierii români ca să scoatem grânele din Ucraina prioritar. Cred că e momentul ca Europa să fie solidară cu România”, a spus Ciolacu, la sediul Ministerului Agriculturii, citat de Agerpres.

El a adăugat că îi este greu să accepte că un parlamentar ales de către români „face ceva împotriva românilor”.

„Îmi e greu să accept că un parlamentar ales de către români face ceva împotriva României, iar cei care fac acest lucru se numeşte trădare”, a spus Ciolacu.

Cerealele din Ucraina sunt exportate mai ales prin Portul Constanța. Aici s-au format cozi kilometrice, din cauza numărului mare de TIR-uri, dar și a lipsei parcărilor.

V-ar putea interesa și: PSD a încheiat un contract cu firma care a lucrat pentru Donald Trump în campanie


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În august au murit cu aproape 5.000 de români mai mult decât s-au născut

lun oct. 10 , 2022
Populația României este în scădere de muli ani. Sporul natural s-a menţinut negativ în luna august a acestui an, la minus 4.996 de persoane, numărul persoanelor decedate fiind de 1,3 ori mai mare decât cel al născuţilor-vii, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS). În august 2022 […]
recensamant

V-ar putea interesa și: