Marcel Ciolacu și Felix Stroe, strategii politice la o cherhana de pe litoral

Marcel Ciolacu, șeful PSD i-a convocat pe apropiații lui de la șefia partidului, la o cherhanaua Popasul Pescarilor din Olimp. Marele absent este Vasile Dâncu, considerat strategul PSD, semn că relațiile dintre președintele partidului și cel care a asigurat planul politic care a adus un scor uriaș la alegerile generale din 2020, s-au cam răcit. Dâncu a spus recent într-un mediu politic că el ”preferă să nu tragă cu gloanțe de Buzău”, cu trimitere clară la Marcel Ciolacu care a fost șeful PSD Buzău.

Prezent pe litoralul românesc, la Olimp, Ciolacu i-a convocat pe Mihai Tudose și Sorin Grindeanu la o porție de hamsie. Prezent a mai fost și șeful PSD Constanța, Felix Stroe, scrie Gândul.

Potrivit unor surse politice cei patru au pus la cale strategia PSD pentru toamna anului 2021, care se anunță una tumultuoasă din punct de vedere politic. Cu alegeri la USR, cu o relație în coaliție, între USR și PNL, care se șubrezește pe zi ce trece, PSD trebuie să fie în formă, și mai ales trebuie să aibă o strategie coerentă.

Șeful PSD susține că pe români îi așteaptă vremuri grele, cuvântul de ordine fiind austeritatea.

„FMI recomandă Guvernului folosirea oricăror venituri bugetare suplimentare pentru reducerea suplimentară a dezastrului provocat de deficitul bugetar enorm. Acest lucru înseamnă încă o rectificarea bugetară, una negativa, cu tăieri masive! Până și experții FMI au ajuns să recomande distribuirea mai echitabilă a poverii fiscale și orientarea măsurilor de suport către grupurile sociale si sectoarele de activitate cele mai dezavantajate!”, susține Ciolacu.

Premierul Florin Cîțu este numit ”libertarian”, care nu îi vede pe românii ”sărăciți de explozia prețurilor și înghețarea veniturilor”. Mai mult, Cîțu este acuzat că este interesat doar ca marile corporații să facă profituri record de pe urma populației.

Concluzia lui Marcel Ciolacu se referă la posibilitatea în care România să intre în incapacitate de plată ca urmare a datoriilor foarte mari pe care le are.

„Concluzia doctorul FMI este că: stăm bine la creşterea pe hârtie, însă cu o datoria publică ce se măreşte amețitor și riscă sa treacă de 60% din PIB, pacientul poate intra oricând într-un șoc letal, fiind internat de urgenta la ATI”, a mai spus Ciolacu.
One thought on “Marcel Ciolacu și Felix Stroe, strategii politice la o cherhana de pe litoral

  1. felix avea deasupra capului la birou tabloul lui dragnea Acum s-a lepadat de satana ? nu cred pentru ca e un pupinfundist de meserie A crescut sub tabloul lui ceausescu Nu poate trai fara asa ceva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

RAEDPP Constanța va efectua o nouă acțiune de dezinfecție în Gravity Park și parcurile de tip Țara Piticilor

Sat Aug 28 , 2021
În parcurile de distracție administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța se va desfășura luni, 30 august 2021, o nouă acțiune de dezinfecție, pentru ca ele să rămână un spațiu sigur pentru copiii și tinerii care le frecventează. Lucrătorii societății contractate de Regie vor acționa atât în […]

V-ar putea interesa și: