Marea Britanie, din nou pe lista roșie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a introdus, sâmbătă, din nou, Marea Britanie pe lista roşie, din cauza noii tulpini de coronavirus. De asemenea, au fost stabilite măsuri pentru străinii care vin din state terţe, indiferent de lista pe care sunt incluse ţările respective.

CNSU a aprobat, sâmbătă, Hotărârea nr. 35 prin care se propune:

  • Instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile,  pentru cetăţenii străini şi apatrizi care sosesc în România din ţările terţe, indiferent de zona în care este încadrată ţara din care sosesc, cu anumite excepţii.
  • Condiţionarea intrării în România în funcţie de statusul vaccinal, întrucât în lista verde figurează state terţe pentru care situaţia infecţiilor covid nu este pe deplin cunoscută la nivel internaţional
  • Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Tragedie fără seamăn: două surori, de 7 și 9 ani, au murit, fratele lor, de 8 ani, este în stare gravă

Sat May 29 , 2021
Doi copii, cu vârste de 7 şi 9 ani, au murit şi un al treilea, de 9 ani, este în stare gravă, la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanţă antiparazitară, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. Tragedia s-a întâmplat sâmbătă, în comuna braşoveană Ungra, substanţa cu […]
lumanare