Marfă contrafăcută în valoare de 5 milioane lei descoperită în Portul Constanța și la vama cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța și în punctul de trecere a frontierei Isaccea bunuri susceptibile a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei.

În data de 11.08.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.
În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 4.650 articole electronice și seturi de pixuri, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 751.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 07.08.2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de ieșire din ţară, controlul specific asupra unui camion înmatriculat în Ucraina.
​Astfel, polițiștii de frontieră împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea au descoperit în compartimentul marfă, 4.614 articole vestimentare și 68 trotinete electrice, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
Produsele, în valoare de aproximativ 4.237.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum ajunge o tânără de 18 ani să-și omoare prietena și cum putem preveni astfel de tragedii. Explicațiile unui experimentat psiholog criminalist

sâm aug. 12 , 2023
Uciderea Alinei a șocat o țară întreagă. Dincolo de durerea imensă resimțită de cei dragi, de șocul și oroarea care au cuprins România, se ridică mai multe întrebări. Cum s-a ajuns aici? Putea fi prevenită crima? Ce putem face pentru a preîntâmpina astfel de tragedii? Răspunsuri a oferit unul din […]

V-ar putea interesa și: