Mărfuri contrafăcute în Costinești

La data de 21 iulie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Constanța, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și descoperirii faptelor antisociale, în ceea ce privește domeniul proprietății intelectuale și contrafacerii, pe raza stațiunii Costinești.

Scopul acestor acțiuni este depistarea persoanelor fizice și a agenților economici care comercializează fără drept produse care poartă însemnelor unor mărci protejate, creându-se în acest mod prejudicii titularilor drepturilor de autor. 

În acest context, polițiști de investigare a criminalității economice au întocmit 11 dosare de cercetare penală, cu privire la săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, prevăzută de art. 90 alin. (1) lit. (b) din legea nr. 84/1998, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Astfel, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, produse textile, jucării, poșete și suveniruri, care poartă însemnele unor mărci protejate, în valoare totală de peste 23.000 de lei.

Totodată, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 130.000 lei, dintre care: 4 sancțiuni la H.G. nr. 699/2012, 16 la O.G. nr. 21/1992 și o sancțiune la Regulamentul U.E. nr.1007/2011 privind denumirile fibrelor textile și etichetarea corespunzătoare și marcarea compoziției fibroase a produselor textile.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cu arma în portbagaj

Wed Jul 22 , 2020
La data de 21 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au autosesizat ca urmare a unui denunț privitor la faptul că o persoană, de 32 de ani, din municipiul Roșiorii de Vede, județul Teleorman, s-ar afla în municipiul Constanța, având asupra sa o armă neletală, […]
politist mascat