Mărgelele primarului Decebal Făgădău

fagadau (1)

Înainte să apeleze la practici sângeroase, conchistadorii care descoperiseră pământurile noi și indigenii plini de aur foloseau o metodă simplă și eficientă pentru a pune mâna pe prețiosul metal. Le fluturau acestora prin fața ochilor bucăți de sticlă colorată, sticlă banală, pe care în Europa o puteai găsi fără probleme. Extaziați în fața mărgelelor și zorzoanelor nemaivăzute de ei, băștinașii le ofereau aurul atât de râvnit. Pentru ei, părea un schimb echitabil. Setea de aur a conchistadorilor a fost însă atât de mare încât o întreagă civilizație a pierit pentru a fi potolită.

Mărgelele acelea pe care spaniolii le ofereau în schimbul aurului îmi vin acum în minte, când văd fotografiile postate de primarul Decebal Făgădău cu lucrările de la pasajul Tomis. Arată bine în fotografii, sunt convins că și în realitate. Era un pas care trebuia făcut, cu siguranță. Scriu de mult aici că sunt adeptul ”Teoriei ferestrelor sparte”. Orice loc insalubru din oraș trebuie igienizat și înfrumusețat. Infrastructura modelează comportamente – este o afirmație în care crede și primarul Decebal Făgădău. Mi-a spus un om deștept că și reciproca e valabilă.

Revenind. Mi se pare că Decebal Făgădău vrea să ne ia ochii cu un pasaj reabilitat, așa cum conchistadorii le luau ochii incașilor cu mărgelele de sticlă.

Problemele grave ale orașului nu apar pe pagina de Facebook a primarului Decebal Făgădău. Nimic despre continuarea construcțiilor pe spațiile verzi, despre dezastrul urbanistic în care a ajuns orașul, nimic despre promisiunile încălcate.

Mi-ar fi plăcut, mărturisesc, să văd o explicație referitoare la depășirea termenului asumat pentru asfaltarea a 22 de străzi din municipiu. Termenul limită a trecut, am cerut celor din primărie un punct de vedere, dar nu am primit nimic, deși a trecut mai bine de o săptămână.

compozitorilor asfaltare 15 august (6)

În schimb, într-un gest uluitor, cineva de la Confort Urban sau de la Primăria Constanța a șters data limită de pe panouri (15 august 2016) și a lăsat, la termenul finalizării lucrării, numai anul 2016. Detalii, în știrea colegilor de la TV Neptun.

Mai mult, într-o declarație pe care nu o înțeleg, Decebal Făgădău îi răspunde unui constănțean, pe Facebook, că nu se pot face în 2 luni ce nu s-a făcut în 26 de ani.

raspuns decebal fagadau

O aroganță incredibilă. Sincer, nu pot să cred că Decebal Făgădău a scris răspunsul, dar apare pe pagina sa oficială. Nu pot să cred pentru că îl cunosc destul de bine și știu că acest gen de aroganță nu îi este specific. Și pentru că știe că acum 26 de ani cartierul nu exista, pentru că știe că acest cartier există cam de pe vremea lui Mazăre, pentru că știe că a fost viceprimar șase ani, pentru că știe că aceste străzi se puteau asfalta până pe 15 august, pentru că primăria are bani pentru orice, parcă, numai pentru ceea ce trebuie să facă, potrivit legii, nu are.

Înconjurat de yes-meni, Decebal Făgădău pare a fi pierdut controlul cu realitatea. Oamenii de lângă el îl sfătuiesc prost. Decebal Făgădău pe care îl cunosc eu, cu care am discutat multe ore, ar fi avut un răspuns la întrebarea ”De ce nu s-a respectat termenul de asfaltare” și nu ar fi ales calea tăcerii și a negării evidenței. Nu ar fi ascuns gunoiul sub preș, cum bine a punctat un coleg din presă.

Aștept ziua în care vom primi aur de la cei care de conduc, nu mărgele.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Mărgelele primarului Decebal Făgădău

  1. Este un tip ținut în frâu de adevărații conducători ai CT. Fagadau este ca Iohanis. Amândoi au zabale în gura, nu-s de capul lor. Ce facut ca viceprimar 6 ani?! Ce i s-a ordonat. A avut grija ca averea clanului Mazărea și a acoliților sa crească în detrimentul cetățenilor orașului. Ce va face de azi încolo? Același lucru pt ca și dansul are ceva schelete ce pot fi scoase la interval dacă nu dansează cum i se canta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum arată pasajul de la Tomis, după reabilitare

sâm aug. 20 , 2016
Pasajul pietonal de pe strada Ștefan cel Mare, din zona magazinului Tomis, a fost reabilitat. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a postat pe Facebook mai multe fotografii de la fața locului. Primarul a promis reabilitarea pasajului din timpul campaniei electorale, iar lucrările au început în luna mai, cu puțin timp […]

V-ar putea interesa și: