Maria Olaru, și-a donat o medalie europeană de aur pentru copiii diagnosticați cu afecțiuni oncologice

Maria Olaru se alătură programului dezvoltat de MedLife pentru copiii cu cancer și donează o medalie importantă în semn de speranță
  • Gestul Mariei Olaru vine în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer demarat de MedLife pentru copiii cu cancer, prin care toți pacienții cu vârste între 0 și 18 ani diagnosticați recent cu afecțiuni oncologice pot beneficia de testare genetică gratuită;
  • Programul dedicat copiilor cu cancer este susținut integral din fonduri proprii MedLife și beneficiază de expertiza specialiștilor din cadrul laboratoarelor de biologie moleculară;
  • Până în acest moment, peste 200 de copiii cu cancer au beneficiat de testare genetică gratuită în cadrul programului derulat de MedLife;

Multipla campioană la gimnastică, Maria Olaru, și-a donat medalia europeană de aur, obținută împreună cu echipa în 1998, în Rusia, la Sankt Petersburg, pentru copiii diagnosticați cu afecțiuni oncologice. Gestul său impresionant vine în susținerea programului de testare genetică gratuită, #SperanțaNuMoareDeCancer, dezvoltat de MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România.

Maria Olaru este al doilea campion mondial, după David Popovici, care s-a alăturat unui demers social de anvergură menit să aducă speranță și forță în rândul celor care trec prin cele mai dificile momente din viață lor din cauza cancerului pediatric. Povestea medaliei și motivul donării sunt prezentate într-un video emoționant realizat de AV HIVE.

Această medalie reprezintă o parte din istoria mea sportivă și este o recunoaștere a muncii mele. Gândul că această contribuție mică poate aduce speranță mă umple de mândrie și recunoștință. Este foarte important să nu ne dăm bătuți înainte de a începe o luptă. Speranța pentru mine înseamnă un act îndrăzneț de imaginație. Vreau să cred că ei îndrăznesc și au curajul să spere că se vor face bine. Ar trebui să-și spună zi de zi că: eu pot, eu vreau, nu mă opresc aici și nimic nu mă poate învinge”, și-a argumentat gestul generos Maria Olaru, campioană olimpică și ambasador al Speranței în cadrul programului.

Am fost profund impresionați de gestul Mariei Olaru de a se alătura proactiv programului nostru. Dincolo de un campion olimpic, am descoperit un campion al speranței, un om deosebit, la fel de hotărât ca noi, cei de la MedLife, să pună umărul pentru a schimba statisticile îngrijorătoare din România în ceea ce privește rata de supraviețuire în rândul copiilor diagnosticați cu cancer. Alegerea ei simbolizează solidaritate și speranță pentru un mâine mai bun, iar programul nostru de testare genetică gratuită este dezvoltat în spiritul acestei idei, oferindu-le copiilor recent diagnosticați cu cancer posibilitatea de a beneficia de terapii țintite și de a avea astfel o șansă în plus la viață”, a declarat Ina Ilie-Bădărău, director de comunicare, MedLife.

Medalia de aur va fi topită și transformată în 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric. Acestea vor fi oferite mai departe copiilor declarați cu remisiune pe termen lung echivalentă cu vindecarea.

#SperanțaNuMoareDeCancer este primul și singurul program de testare genetică gratuită pentru copiii cu afecțiuni oncologice, cu acoperire națională, susținut în întregime de MedLife. Acesta oferă pacienților acces la unul dintre cele mai avansate teste de secvențiere, care analizează peste 523 de gene asociate cu diverse forme de cancer.

Până în acest moment, peste 200 de copii au fost înscriși în acest program gratuit în vederea îmbunătățirii succesului terapeutic. Înscrierile sunt în continuare deschise pentru pacienții cu vârste între 0 și 18 ani, diagnosticați recent cu afecțiuni oncologice. Înregistrarea se poate face direct prin completarea unui simplu formular de către un părinte, tutorele legal sau medicul curant al copilului. Rezultatele testelor vor furniza medicilor oncologi informații esențiale pentru stabilirea unor tratamente personalizate în funcție de profilul genetic al fiecărui pacient.

Toate detaliile despre program pot fi aflate de aici: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Stelian Ion: „Cheltuirea a 4 milioane de lei doar pentru beculețe arată o lipsă crasă de responsabilitate și, în contextul dat, este imorală”

lun nov. 6 , 2023
Stelian Ion, președinte USR Constanța, a criticat dur faptul că primarul Vergil Chițac cheltuie, și în acest an, patru milioane de lei pentru închirierea beculețelor de Crăciun. „Orașul este în haos, lucrările nu se mai termină și sunt făcute în bătaie de joc, însă lui Chițac îi arde de plătit […]

V-ar putea interesa și: