Marian Adochiței, cel mai bun actor de comedie într-un rol principal din România

Marian Adochiței, cel mai bun actor de comedie într-un rol principal din România

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, ediţia XXXIII, a revenit actorului Teatrului de Stat Constanţa Marian ADOCHIŢEI, pentru rolul Gaz din spectacolul „Goi puşcă” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache. Juriul a fost alcătuit din cronicarul teatral Mihai Brezeanu, actriţa Tania Popa şi regizorul Radu Nica.

Teatrul de Stat Constanţa a susţinut miercuri, 12 octombrie, o reprezentaţie a spectacolului „Goi puşcă”, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi, într-o sală sold out, cu spectatori în picioare, care nu au mai prins locuri. Publicul festivalului de la Galaţi a fost extrem de generos cu aplauzele şi ovaţiile.

 „GOI PUȘCĂ”, de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache, este un spectacol care va putea fi jucat la Constanța doar după terminarea lucrărilor de reabilitare la Teatrul de Stat Constanța sau, pe perioada sezonului estival, la Teatrul de vară Soveja, întrucât montarea nu poate fi adaptată pentru sala studio, singura de care TSC dispune în momentul de faţă.

Scenografia este semnată de Mădălina Niculae, coregrafia, de Ștefan Lupu, iar lighting design-ul, de Alexandru Bibere. Asistent de coregrafie este Florina Stănculeţ.

Pe scena Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi au urcat: Marian Adochiţei, Ionuț Paul Ștefan, Iulian Enache, Theodor Șoptelea, Florentin Roman, Ștefan Mihai, Matei Doreanu, Alina Manţu, Florina Stănculeţ, Liliana Cazan, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Lana Moscaliuc, Cristiana Luca.

Marian Adochiței în spectacolul „Goi pușcă”

Marian Adochiţei s-a născut la 30 noiembrie 1983, la Piatra Neamţ şi este absolvent al Facultății de Teatru a Universității de Arte „George Enescu” din Iași. A venit la Constanţa acum 17 ani, încă din 2005, şi a jucat în majoritatea producţiilor TSC, dintre care amintim doar câteva: „Bolnavul închipuit” de Moliere, regia Cristian Gheorghe, „Inimi cicatrizate” după Blecher, regia Radu Afrim, „Trei surori” de A.P.Cehov, regia Dominic Dembinski, „Petrecerea sufletelor” de Dimitre Dinev, regia Sorin Militaru.

În repertoriul actual al teatrului are roluri principale în spectacolele „GOI PUȘCĂ”, regia Vlad Cristache, „ZIUA Z”, regia Bobi Pricop, „CRIMA DIN STRADA LOURCINE”, regia Vlad Cristache, „BILLY ȘCHIOPUL” regia Vlad Massaci, „MENAJERIA DE STICLĂ”, regia Diana Mititelu, „NIȘTE… NĂROJI”, regia Iulian Enache.

A lucrat şi în cinematografie, iar una dintre cele mai bune realizări ale sale în acest domeniu este rolul Achim Moromete, în „Moromeții 2” de Stere Gulea. Având o curiozitate și o dorință de a experimenta indispensabile unui actor, a lucrat și în presă, a fost și taximetrist, și bucătar. În prezent, se împarte între prima sa pasiune, teatrul, şi hobby-ul pentru fotografie, multe dintre producţiile recente ale TSC fiind imortalizate de el în imagini statice.

Săptămâna viitoare, odată cu deschiderea stagiunii teatrale 2022 – 2023, Marian Adochiţei va juca din nou pe scena constănţeană, în premiera spectacolului „SEASIDE STORIES” în regia lui Radu Afrim.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Norișor a fost adoptat

lun oct. 17 , 2022
Norișor, cățelușul care a fost găsit abandonat într-un parc din municipiul Constanța și-a găsit o familie. Noua stăpână a lui Norișor s-a decis să se alăture campaniei derulate de municipalitate „Adoptă un cățel”, fapt pentru care a sunat la adăpostul public să primească detalii legate de Norișor, l-a rezervat chiar […]

V-ar putea interesa și: