Marian Crușoveanu: de plafonarea prețului la lemnul de foc vor beneficia 90.000 de gospodării din județul Constanța

Guvernul României a adoptat ieri ordonanța prin care a plafonat prețul materialelor lemnoase şi a produselor derivate din lemn, pentru încălzirea locuinței în sezonul rece.

Conform deciziei adoptate preţul lemnului de foc este plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2000 de lei la peleţi.

„Este o măsură care vine în sprijinul tuturor celor care folosesc lemnul și derivatele de lemn pentru a încălzi locuințele. De asemenea de demers guvernamental vor beneficia și unitățile de învățământ primăriile, lăcașele de cult, serviciile sociale și alte instituții. Este o măsura care are rolul de a minimaliza efectele crizei energetice la nivel european, generate de războiul din Ucraina.”, a declarat Marian Crușoveanu, deputat PNL.

De această măsura la nivel național ar putea benefica de peste 3 milioane de familii.

Parlamentarul PNL a precizat că, în ceea ce privește județul Constanța, conform datelor oficiale din cele aproximativ 280.000 de locuințe din mediul urban și cel rural, cele încălzite cu leme și derivate de lemn se ridică peste 90.000 de gospodării.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

O fată de 15 ani a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Ați văzut-o?

Thu Oct 6 , 2022
La data de 4 octombrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Ciocârlia au fost sesizați cu privire la plecarea voluntară a lui DARICIUC ELENA-DENISA, de 15 ani, din comuna Ciocârlia. În cursul zilei de ieri, aceasta a plecat de la domiciliu, în mod voluntar, fără a reveni până în […]