Marian Crușoveanu, deputat: „În ultimii 3 ani, PNL a realizat trei creșteri consecutive ale pensiilor”

marian crusoveanu

„Creșterea pensiilor este un sprijin, dar mai ales o confirmare a faptului că Guvernul României urmărește îndeaproape să fie alături de cei aflați la nevoie. Traversăm o perioadă grea, urmează o iarnă imprevizibilă, iar această decizie înseamnă, înainte de toate, responsabilitate și solidaritate.”

Afirmațiile îi aparțin deputatului PNL Marian Crușoveanu, care a anunțat că personal apreciează faptul că în anul 2023 vor fi acordate ajutoare, punctual, pentru cei care într-adevăr au nevoie, adică persoanelor cu venituri mici.

Astfel, pensiile pe contributivitate vor crește cu 12,5%, iar noua valoare a punctului de calcul va fi 1.784 de lei. Restul creșterii, până la 15%, se va acoperi prin plăți suplimentare, pentru categoriile cele mai vulnerabile, sub formă de ajutoare financiare suplimentare, pentru toate persoanele care au o pensie de până în 3.000 de lei. În plus, Guvernul va acorda un sprijin de 1.400 de lei, pentru plata facturilor la energie, pensionarilor cu vârsta de peste 60 de ani și care au pensii mai mici de 2.000 de lei.

„Practic, în ultimii 3 ani, PNL a realizat 3 creșteri consecutive ale pensiilor: majorarea cu 14%, în septembrie 2020, cea cu 10% din ianuarie 2022, iar acum urmează și cea din 2023, cu 12,5%.”, a declarat Marian Crușoveanu.

„De asemenea, apreciez că în această schemă de sprijin se vor acorda a treisprezecea indemnizație persoanelor cu dizabilități, precum și actualizarea cu rata inflației a indemnizațiilor pentru veteranii și văduvele de război, dar și alocațiile de stat pentru copii.”, a punctat acesta.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Șofer rănit după ce a intrat cu autocamionul într-un stâlp

Tue Nov 22 , 2022
Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 16.00, pe bulevardul IC Brătianu din Constanța. Un autocamion încărcat cu vată minerală a intrat într-un stâlp. „Șoferul a fost rănit. Este conștient.”, a declarat dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt al SAJ Constanța. „Victima a fost evaluata medical la fata […]