Marian Crușoveanu, deputat PNL, abordează un subiect care poate salva vieți: siguranța rutieră. „Este nevoie de curaj în deciziile politice pentru a schimba semnificativ comportamentul conducătorilor auto”

Parlamentul României a organizat conferința internațională despre siguranța rutieră intitulată „Comportamentul uman în siguranța rutieră – 2022”. În cadrul acestui eveniment, deputatul Marian Crușoveanu, PNL, a subliniat necesitatea unor măsuri legislative pentru sporirea siguranței rutiere în România.

„Rapoartele pe care le-am consultat privind siguranța rutieră, realizate de mai multe entități, sunt extrem de îngrijorătoare. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 221 de oameni sunt uciși zilnic pe drumurile publice din Europa, în accidente rutiere. În plus, extrem de mulți rămân cu leziuni – temporare sau pe viață – în urma acestor situații tragice de pe drumurile publice.”, a precizat acesta.

Conform datelor existente la nivelul țării noastre, principalele cauze ale accidentelor rutiere grave din România sunt viteza neadaptată la condițiile de drum, lipsa și degradarea indicatoarelor și a marcajelor rutiere, precum și conducerea de vehicule sub influența băuturilor alcoolice.

În România, în perioada 2010-2020, a existat o schimbare relativă privind reducerea numărului de accidente și decese rutiere. În timp ce majoritatea statelor au atins ținta de reducere a deceselor cu 50%, România a ajuns doar la 37%, a mai spus parlamentarul liberal.

În cadrul prezentării sale, Marian Crușoveanu a amintit câteva măsuri urgente pe care trebuie să le adoptăm, la nivelul țării noastre:

  • Noua Strategie Națională de Siguranță Rutieră, prin care să putem minimaliza erorile pe care le pot face participanții la trafic;
  • Creșterea gradului de responsabilitate a participanților în trafic și construirea unui sistem care să ajute la protejarea tuturor;
  • Îmbunătățirea infrastructurii rutiere, precum și reguli mai stricte pentru participanții în trafic;
  • Măsuri privind îmbunătățirea legislației în domeniu.

„În următorul deceniu, este nevoie de curaj în deciziile politice pentru a schimba filozofia referitoare la siguranța traficului rutier și să contribuim, totodată, la schimbarea semnificativă a comportamentului conducătorilor auto, pentru ca astfel, până în anul 2050 să putem să ne îndreptăm spre zero decese în urma accidentelor rutiere.”, a mai spus deputatul constănțean.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Parcarea în Constanța, la cheremul primarului Chițac

Tue Jun 21 , 2022
Constanța are un regulament al parcărilor prost și anacronic. E făcut de primarul Chițac, city managerul Felicia Ovanesian și votat de consilierii municipali. Aceștia din urmă și-au dat seama că e prost și au dezbătut aproape un an de zile pentru a ajunge la o nouă formă a regulamentului. Primarul […]
chitac parcari constanta