Marian Crușoveanu, deputat PNL, abordează un subiect care poate salva vieți: siguranța rutieră. „Este nevoie de curaj în deciziile politice pentru a schimba semnificativ comportamentul conducătorilor auto”

Parlamentul României a organizat conferința internațională despre siguranța rutieră intitulată „Comportamentul uman în siguranța rutieră – 2022”. În cadrul acestui eveniment, deputatul Marian Crușoveanu, PNL, a subliniat necesitatea unor măsuri legislative pentru sporirea siguranței rutiere în România.

„Rapoartele pe care le-am consultat privind siguranța rutieră, realizate de mai multe entități, sunt extrem de îngrijorătoare. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 221 de oameni sunt uciși zilnic pe drumurile publice din Europa, în accidente rutiere. În plus, extrem de mulți rămân cu leziuni – temporare sau pe viață – în urma acestor situații tragice de pe drumurile publice.”, a precizat acesta.

Conform datelor existente la nivelul țării noastre, principalele cauze ale accidentelor rutiere grave din România sunt viteza neadaptată la condițiile de drum, lipsa și degradarea indicatoarelor și a marcajelor rutiere, precum și conducerea de vehicule sub influența băuturilor alcoolice.

În România, în perioada 2010-2020, a existat o schimbare relativă privind reducerea numărului de accidente și decese rutiere. În timp ce majoritatea statelor au atins ținta de reducere a deceselor cu 50%, România a ajuns doar la 37%, a mai spus parlamentarul liberal.

În cadrul prezentării sale, Marian Crușoveanu a amintit câteva măsuri urgente pe care trebuie să le adoptăm, la nivelul țării noastre:

  • Noua Strategie Națională de Siguranță Rutieră, prin care să putem minimaliza erorile pe care le pot face participanții la trafic;
  • Creșterea gradului de responsabilitate a participanților în trafic și construirea unui sistem care să ajute la protejarea tuturor;
  • Îmbunătățirea infrastructurii rutiere, precum și reguli mai stricte pentru participanții în trafic;
  • Măsuri privind îmbunătățirea legislației în domeniu.

„În următorul deceniu, este nevoie de curaj în deciziile politice pentru a schimba filozofia referitoare la siguranța traficului rutier și să contribuim, totodată, la schimbarea semnificativă a comportamentului conducătorilor auto, pentru ca astfel, până în anul 2050 să putem să ne îndreptăm spre zero decese în urma accidentelor rutiere.”, a mai spus deputatul constănțean.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Parcarea în Constanța, la cheremul primarului Chițac

mar iun. 21 , 2022
Constanța are un regulament al parcărilor prost și anacronic. E făcut de primarul Chițac, city managerul Felicia Ovanesian și votat de consilierii municipali. Aceștia din urmă și-au dat seama că e prost și au dezbătut aproape un an de zile pentru a ajunge la o nouă formă a regulamentului. Primarul […]
chitac parcari constanta

V-ar putea interesa și: