Marian Crușoveanu, deputat PNL, anunță că taxa de pod instituită de Adrian Năstase acum 20 de ani va fi eliminată

Cu ocazia împlinirii a 143 de ani de la unirea Dobrogei cu România, deputatul PNL Marian Crușoveanu a susținut, în plenul Parlamentului, o declarație, în care a vorbit despre necesitatea eliminării taxei de pe podurile dunărene. Prin mesajul de astăzi, i-a informat pe colegii săi parlamentari că, în comisiile parlamentare, acest proiect se află într-un stadiu avansat și că va fi votat în curând, astfel încât de la 1 ianuarie 2022, acest bir nedrept, numit „taxă de pod”, să fie eliminat.

În materialul expus, a punctat următoarele aspecte:

➡În anul 1878, după Războiul de Independență, Dobrogea – ținutul aflat între Dunăre și Marea Neagră – a redevenit pământ românesc. După unirea Moldovei cu Ţara Românească, în anul 1859, revenirea Dobrogei la România reprezintă o etapă extrem de importantă a secolului XIX-lea, în ceea ce istoricii numesc făurirea unității naționale și consolidarea statului român modern și suveran. Aceste evenimente istorice au precedat momentul 1 Decembrie 1918, când românii din toate ținuturile istorice s-au regăsit în România Mare.

➡La 143 de ani de la unire, zona geografică cuprinsă între Marea Neagră și Dunăre are, în continuare, un rol de o importanță geopolitică deosebită. Bazele militare din Mihail Kogălniceanu întăresc ideea că astăzi, Dobrogea este un punct de importanță strategică, atât pentru România, cât și la nivel regional și global.

➡În anul 2002, Guvernul Adrian Năstase a instituit taxa pe podurile dunărene și de aproape 20 de ani, se plătește acest bir către statul român, din partea căruia ar fi fost normal și corect să se întoarcă o parte, prin investiții în județele Constanța și Tulcea, deficitare la capitole precum: sistem medical, infrastructură rutieră, rețea de apă, canalizare și gaze, educație, păduri, etc. Deși Dobrogea este un punct strategic (prin bazele militare), o insulă energetică (prin centrala nucleară de la Cernavodă și prin energia verde eoliană), o poartă maritimă a Uniunii Europene, o capitală estivală la Marea Neagră, totuși există această taxă, care nici pe departe nu a fost utilizată în interesul acestei zone.

➡Îmi pun toată speranța că vom vota această lege cât mai repede în plenul Camerei Deputaților, ca să putem anula această dublă taxare. De aceea îi invit pe toții colegii parlamentari, în special pe cei din Dobrogea, să susțină acest proiect.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Campanii de donare de sânge în rândul preoților și a personalului bisericesc

Tue Nov 16 , 2021
Astăzi, 16 noiembrie, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, împreună cu Protoieria Medgidia, organizează o nouă campanie de donare de sânge la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Medgidia. Totodată, Arhiepiscopia Tomisului va organiza joi, 18 noiembrie, a patra campanie de donare de sânge din acest an, la care […]