Marian Crușoveanu, deputat PNL, anunță când va putea fi reabilitat Palatul Reginei Maria

Palatul Reginei Maria din Mamaia se află în paragină, dar poate fi reabilitat. Când și cum? Marian Crușoveanu, deputat PNL, are răspunsul.

„Am atras atenția asupra faptului că unele obiective de patrimoniu din județul Constanța, aflate în paragină – situație în care se află și Palatul Reginei Maria din Mamaia – necesită soluții pragmatice, investiții și reabilitare, și mai puțin șezători politice electorale.”, spune acesta.

„Constănțenii trebuie să știe că, în momentul de față, încă există un proprietar al palatului, iar acesta nu este statul român. Din răspunsul la interpelarea adresată Ministerului Economiei, rezultă că acesta va sprijini transferul imobilului către Ministerul Culturii, pentru reabilitarea și punerea în valoare a palatului, în cazul în care revine în patrimoniului Mamaia S.A. (companie aflată în subordinea Ministerului Economiei).”, a subliniat Marian Crușoveanu.

Deputatul liberal a adăugat că subiectul legat de Palatul Reginei Maria din Mamaia este unul care va putea fi rezolvat, în momentul în care se va încheia procesul aflat pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul înregistrat cu nr. 5533/118/2018. Anul trecut, contractul de vânzare-cumpărare al Palatului Reginei Maria din Mamaia a fost anulat de Tribunalul Constanța, iar decizia nu a fost una definitivă. În cazul în care ÎCCJ va menține decizia, Ministrul Economiei va sprijini transferul acestui imobil de patrimoniu către Ministerul Culturii, pentru că nu are fonduri, nici competențe pentru a-l reabilita.

„Palatul Reginei Maria din Mamaia se află într-un stadiu avansat de degradare. Până la finalizarea procesului de judecată, orice discuție pe marginea acestui subiect este doar poetică. Știu, este revoltător! Până la finalizarea procesului, este posibil să avem amintirea unui Palat Regal… adică o ruină abandonată în mijlocul stațiunii Mamaia!”, a conchis Marian Crușoveanu.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Maratonul vaccinării a fost un eșec în Constanța

Mon May 17 , 2021
Maratonul vaccinării a fost un eșec în Constanța, deși autoritățile au încercat să-l prezinte triumfalist. „1321 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul maratonului de la Constanța!”, au declarat reprezentanții Primăriei Constanța, într-un comunicat de presă, folosind fără să fie nevoie semnul exclamării. Timp de 3 zile, atât constănțenii […]