Marian Crușoveanu, deputat PNL, are vești bune pentru iubitorii de turism și biciclete. Cu bicicleta din Constanța în Franța

Vești pentru iubitorii de pedalat și cicloturism! După mai bine de 23 de ani, avem o lege adoptată (legea 153/2021), care să permită un lucru banal, anume construirea de rute velo și marcarea traseelor de cicloturism, a anunțat Marian Crușoveanu, deputat PNL de Constanța.

„În anul 2007, la inițiativa Federației Europene a Bicicliștilor și cu sprijinul Comisiei Europene, a fost demarat proiectul ambițios EuroVelo, rețeaua europeană de rute de cicloturism. Astăzi, EuroVelo este un proiect dezvoltat care reunește 19 trasee europene, însumând 90.000 de km, dintre care peste 45.000 km sunt deja construiți. Una din rute privește România și mai ales Dobrogea și este cunoscută drept #TraseulFluviilor (Euro Velo 6). Acest traseu de cicloturism se întinde de la Oceanul Atlantic la Marea Neagră și însumează 4450 km, legând orașele Nantes și Constanța.”, a precizat acesta.

Marian-Crusoveanu
Marian Crușoveanu

De curând, Marian Crușoveanu a adresat mai multor miniștri întrebări legate despre ruta EuroVelo 6, pentru că de ani buni, aceasta este blocată la intrarea în România și se află în curs de dezvoltare. Dacă în restul Europei, deja rutele de cicloturism sunt marcate, delimitate și construite, României i-a lipsit atât cadrul legislativ, cât și interesul pentru dezvoltarea acestui tip alternativ de deplasare și susținere a iubitorilor de cicloturism.

„La nivel european, cicloturismul ia amploare, iar România poate deveni o destinație de interes, datorită peisajelor deosebite. Încurajarea transportului și turismului pe bicicletă, prin dezvoltarea rețelei velo, va reprezenta o sursă de venituri, noi locuri de muncă și chiar oportunității de afaceri conexe. De asemenea, prin dezvoltarea rutelor de cicloturism, putem atrage acel segment de oameni care, pedalând, doresc să descopere România și mai ales Dobrogea. Prin fondul local pentru tranziția verde și digitală, care este de 2.3 miliarde de euro, sunt incluse construirea a până la 3.000 km de piste de ciclo-turism în România și finalizarea #EuroVelo6. Avem cadrul legal, avem finanțarea prin PNRR, nu rămâne decât să vedem colaborarea dintre autoritățile centrale și cele locale în vederea finalizării rutei EuroVelo 6, pe teritoriul României.”, conchis deputatul liberal.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.