Marian Crușoveanu, deputat PNL, face un apel la responsabilitate: Dacă cei care protestează ar vizita secțiile ATI, mesajele lor ar fi: „Stați în casă, dacă vă pasă!”

Marian Crușoveanu, deputat PNL, face un apel la responsabilitate pentru cei care protestează de bună-credință în aceste zile. În opinia sa, dacă aceștia ar vizita secțiile ATI, mesajele lor ar fi: „Stați în casă, dacă vă pasă!”.

Iată mesajul parlamentarului, care merită citit în întregime.

„Am urmărit atent protestul care a avut loc duminică, încercând să înțeleg revolta oamenilor onești față de noile măsuri trasate de către #GuvernulRomâniei, în vederea combaterii pandemiei. Ca liberal, sunt un susținător al libertății de exprimare, pentru că este unul din pilonii principali ai democrației. De aproape un an, România și statele europene trec prin cea mai grea încercare de după al Doilea Război Mondial. Lupta cu acest inamic invizibil a schimbat normalitatea pe care o știam cu toții.

În momentul de față, fiind în pragul unui nou val de infectări, singurul sprijin pe care îl putem oferi medicilor și tuturor celor aflați în linia întâi este responsabilitatea noastră față de cei care luptă zilnic cu acest virus și care își expun, într-un mod curajos, viața și sănătatea. Simțim cu toții strigătele de revoltă, însă dacă acestea nu sunt dublate de responsabilitate, nu facem altceva decât să îngreunăm lupta celor din linia întâi pentru salvarea de vieți omenești. Este obligatoriu ca protestele, indiferent de ce natură sunt zilele acestea, să respecte măsurile de siguranță sanitară, reglementate de autoritățile competente. Protestați, exprimați-vă nemulțumirile, însă într-un mod responsabil, astfel încât acestea să se încadreze în condiții de siguranță maximă, pentru a nu pune în pericol viața celor dragi vouă.

Știu că se încearcă specularea crizei sanitare, politic, însă efectele acestei deturnări de situație ar putea fi costisitoare față de viețile celor apropiați vouă. Dacă cei care protestează ar vizita secțiile ATI, mesajele lor ar fi: ”Stați în casă, dacă vă pasă!”, căci libertatea nu are valoare atunci când pui în pericol viața celor dragi. De aceea, îi rog să înțeleagă că nu există libertate atunci când nu respecți regulile și când pui viața celorlalți în pericol ori îngreunezi și mai mult lupta cu acest dușman al nostru, al tuturor.

Dragii mei,
Cu responsabilitatea noastră, a fiecăruia, readucem normalitatea și protejăm libertatea! Gândiți-vă bine la ce faceți, iar dacă protestați, fiți responsabili față de cei de care vă pasă!”

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.