Marian Crușoveanu: „În Consiliul Județean Constanța avem situații când legea devine opțională sau chiar este ocolită”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
marian crusoveanu
Marian Crușoveanu

Marian Crușoveanu, consilier județean liberal, a ridicat, astăzi, două subiecte importante pentru comunitate. Unul se referă la celebrul catarg de la Pavilionul Expozițional, în timp ce celălalt subiect se referă la celebra firmă de pază a Consiliului Județean Constanța.

„În timp ce această instituție ar trebui să fie un exemplu atunci când vine vorba de aplicarea și respectarea legii, avem situații când legea devine opțională sau chiar este ocolită.”, spune Marian Crușoveanu.

Iată declarațiile sale, postate pe pagina oficială de Facebook.

„ 1. Catargul. În momentul de față, din bugetul județului au fost aprobați aproximativ 80 de mii de euro pentru o lucrare care (atenție!) NU ARE AUTORIZAȚIE DE CONSTRUCȚIE. Pe lângă lipsa de autorizație, materialele folosite nu sunt cele conform celor prevăzute în contractul semnat între CJ și firma respectivă. Sunt folosite materiale cu aproximativ 40% mai ieftine decât cele prevăzute în contract, fapt pentru care instituțiile abilitate sau direcțiile din cadrul CJ ar trebui să se sesizeze, mai ales că este vorba de bani publici.

2. Direcția de Pază. Când vine vorba de banul public, instituțiile publice ar trebui să țină cont de cel puțin două principii: eficientizare și transparentizare privind cheltuirea banului public. Această Direcție funcționează doar de dragul ”subvențiilor” acordate prin contracte ”dedicate” din partea Consiliului Județean. Prețurile practicate sunt cu 40% mai mari față de cele mai mari oferte în piața de profil. Cu alte cuvinte, CJ-ul plătește paza la preț de lux, când, de fapt, ar trebui urmărită în mod serios eficientizarea cheltuielilor. Ar fi fost normal să se organizeze o licitație în urma căreia cu siguranță ar fi rezultat economii de sute de mii de lei, bani pe care i-am fi putut direcționa spre Sănătate, Educație sau Infrastructură. Atenție! Contractul de pază a expirat la data de 31/12/2019 și contractul care a fost aprobat în ședința de ieri asigură serviciile de pază începând cu data aprobării. Întrebarea mea este: în perioada 1-15 ianuarie, cum vor fi plătiți oamenii pentru munca prestată, având în vedere că Hotărârile CJ sunt acte normative care nu au caracter retroactiv, adică produc efecte doar pentru viitor, nu și pentru trecut?”

„Iată 2 exemple la care domnii din conducerea Consiliului Județean vor trebui să găsească o explicație, nu pentru mine personal, ci pentru dumneavoastră, plătitorii de taxe și impozite. Probabil și la instituțiile abilitate, dacă se vor sesiza în aceste situații.”, a conchis consilierul liberal.

Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.