Marian Crușoveanu le cere parlamentarilor USR Plus din Constanța să condamne public comportamentul huliganic din Parlament

Marian Crușoveanu, deputat PNL, a condamnat ferm „atitudinile huliganice și anti-democratice din Parlamentul României”.

„Scenele huliganice, din ședința Parlamentului României, întorc România 30 de ani în urmă, pe vremea când minerii, ațâțați, asaltau Parlamentul, pentru a „restabili ordinea”. Moțiunea de cenzură nu mai este despre #GuvernulCîțu, iar violența fizică și verbală din plen, cu girul celor de la USR Plus, arată că România se întoarce în anii ’90. Rușine, USR Plus, că girați astfel de comportamente în Parlamentul României! Dialogul, libertatea de exprimare și democrația sunt doar cuvinte lucrative pentru voi.”, a scris liberalul, într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că este tare curios care sunt argumentele celor de la USR Plus în moțiune împotriva propriului guvern, împotriva propriilor miniștri, a propriilor secretari de stat și a propriilor prefecți și subprefecți.

„Voi fi primul deputat PNL care va vota această moțiune, dacă aici vor exista argumente logice, demne de un om cu rațiune. Cer parlamentarilor #USRPlus din Constanța să se delimiteze și să condamne public comportamentul huliganic din Parlament.”, transmite Marian Crușoveanu.

Liberalul a folosit, pentru a ilustra postarea, fotografia din anii ’90, atunci când Ion Rațiu a fost asaltat la tribuna Parlamentului de către mineri, pentru a arăta în ce direcție poate aluneca România de azi.

Reamintim că ieri deputatul Florin Roman – vicepreședintele Camerei Deputaților a fost scos cu forța din ședință. George Simion i-a luat scaunul lui Florin Roman. Mai exact, Florin Roman, a fost gonit de către USR PLUS și cei din AUR, de la prezidiul Camerei Deputaților. 

Deputatul PNL Florin Roman, care a fost delegat de Ludovic Orban să-l înlocuiască la prezidiu, a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, care este vicepreședinte la Camera Deputaților.

Florin Roman a refuzat să cedeze microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi, deși au venit chestorii și chiar au tras scaunul de sub el.

Florin Roman a continuat să vorbească din picioare, ținându-se la propriu de microfon să nu fie îndepărtat de chestori, cerând votul pe ordinea de zi.

Toată scena s-a desfășurat în timp ce George Simion, liderul AUR, transmitea totul live pe Facebook.

Membrii AUR l-au forțat pe Florin Roman să se ridice de pe scaun. Doi parlamentari AUR s-au dus și l-au forțat pe acesta să plece de la ședință.

Mai mult de atât, mai mulți parlamentari AUR au aruncat cu hârtii înspre Roman.

Și cei din USR au vociferat și au fost pro plecării vicepreședintelui Camerei Deputaților de la prezidiu.

În cele din urmă, Florin Roman a fost îndepărtat de la microfon, și-a luat rucsacul și a plecat de la prezidiu.

Anca Dragu, președinta Senatului, a preluat microfonul și a reluat ședința de la început.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților trebuia să conducă ședința de plen în care este citită moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Stagiu complex de pregătire pentru jandarmii care păzesc centrala nucleară de la Cernavodă

Fri Sep 10 , 2021
Peste 100 de jandarmi ai Unității Speciale 72 Cernavodă au participat la un stagiu complex de pregătire, în perioada 30 august-10 septembrie, a.c. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul și sub îndrumarea instructorilor din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi (CPPCJ) Gheorgheni. Inițiativa și demersurile au aparținut conducerii unității, […]