Marian Crușoveanu, PNL: „Bugetul elaborat de Guvernul României, pentru anul 2021, este unul al investițiilor istorice”

buget 2021

Marian Crușoveanu, deputat PNL, a explicat cum va arăta bugetul României pentru anul 2021 și care sunt investițiile principale din domeniul transporturilor, domeniul său de interes (este membru al comisiei de specialitate).

„Bugetul elaborat de Guvernul României, pentru anul 2021, este unul al investițiilor istorice. În 2021, pentru al doilea an consecutiv, Guvernul condus de PNL va face investiții publice record de 61,9 miliarde lei, circa 5,5% din PIB, cea mai mare sumă alocată investițiilor după 1989.”, a anunțat parlamentarul constănțean.

Acesta a mai spus că, în anul 2020, guvernul liberal a crescut investițiile cu 9,5 miliarde lei față de 2019 și a demonstrat că investițiile publice sunt cheia redresării economiei. Pentru 2021, guvernul va aloca cu încă 8,8 miliarde față de 2020, în domeniul investițiilor. Viziunea coaliției de guvernare este confirmată și de majoritatea analiștilor și experților financiari independenți care cataloghează bugetul pe acest an drept un buget al investițiilor și al dezvoltării.

Pe timp de criză sanitară, Guvernul condus de Florin Cîțu investește în economia românească, doar într-un singur an, cât au investit guvernările PSD în 2 ani la rând – 2017 (26,8 miliarde lei) și 2018 (34,2 miliarde lei).

„Viziunea liberală a schimbat structura finanțării investițiilor în 2020 și a urcat la 47% ponderea investițiilor din fonduri UE. Această linie va continua și pentru anul 2021, iar ponderea proiectelor de investiții, cu finanțare din fonduri UE, se preconizează să depășească 50%, în comparație cu guvernele lui Dragnea, când România a ratat o oportunitate uriașă, aceea de pune accent pe accesarea de fonduri europene. Putem vedea clar această situație în ponderile investițiilor din fonduri europene, în guvernările PSD: 29% în 2017, 31% în 2018 și 28% în 2019.”, a punctat Marian Crușoveanu.

Marian-Crusoveanu
Marian Crușoveanu, deputat PNL

Printre marile obiective de investiții din domeniul transporturilor, prinse în bugetul din acest an, regăsim: Autostrada Sibiu-Pitești; Autostrada Transilvania; Drumul expres Craiova – Pitești; Centura Bucureștiului și Autostrada de centură București-Sud; Podul suspendat de la Brăila, Autostrada Sebeș – Turda, Autostrada Lugoj – Deva, precum și studiile de fezabilitate pentru Drumul Expres Tulcea-Constanța, Drum expres spre sudul litoralului ”Alternativă Techirghiol” și altele.

Vă recomandăm și:

Marian Crușoveanu, deputat PNL: „Portul Constanța rămâne al României”

Zen ResidenceOne thought on “Marian Crușoveanu, PNL: „Bugetul elaborat de Guvernul României, pentru anul 2021, este unul al investițiilor istorice”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Doi muncitori care renovau un apartament au fost omorâți

Mon Mar 1 , 2021
Doi muncitori care renovau un apartament în Bacău au fost omorâţi, luni seara, de fostul proprietar, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici. Doi muncitori ţinuţi ostatici şi omorâţi de fostul proprietar al unui apartament din […]