Marian Crușoveanu, PNL: „Dosarul cu șină a devenit istorie”

Marian Crușoveanu, parlamentar PNL, a anunțat în plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care dosarul cu șină devine istorie.

După promulgarea legii, românii nu vor mai trebui să se prezinte în fața ghișeelor din instituțiile publice cu celebrul dosar cu șină, plin de copii xerox ale actelor.

Prin adoptarea în Camera Deputaților a proiectului legislativ, este eliminată obligativitatea cetățenilor de a mai aduce copii xerox ale actelor emise de instituții ale statului român.

În plus, toate instituțiile publice sunt obligate să pună la dispoziția cetățenilor, în mod gratuit, în format atât fizic, cât și electronic, modele de formulare pentru serviciile pe care le furnizează cetățenilor. Avantajul principal al acestei legi îl reprezintă serviciile publice rapide, ușor de realizat și fără costuri suplimentare din partea oamenilor. De altfel, prin adoptarea acestei legi, se încheie o epocă, în timp ce relația dintre instituțiile publice ale statului și cetățeni va fi simplificată. Adio copiilor inutile și statului inutil la cozi! Simbolic, prin votul majoritar din plen, am dărâmat o barieră care, ani de zile, a fost un chin atunci când am avut de a face cu statul.”, a precizat Marian Crușoveanu.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bugetarii ar putea avea două noi zile libere

mie dec. 7 , 2022
Bugetarii ar putea avea încă două zile nelucrătoare, și anume 6 şi 7 ianuarie, când se sărbătoresc Boboteaza şi Sf. Prooroc Ioan Botezătorul. O propunere legislativă în acest sens a fost adoptată miercuri de Senat, urmând să intre în dezbatere la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Acum, în […]

V-ar putea interesa și: