Marian Crușoveanu, PNL: „OMV-Petrom va intra în zona companiilor taxate pentru profitul în exces obținut”

marian crusoveanu

Ca urmare a creșterii artificiale a prețurilor produselor energetice, OMV-Petrom va intra în zona companiilor taxate pentru profitul în exces obținut, a anunțat deputatul PNL Marian Crușoveanu.

„În cadrul Camerei Deputaţilor, am adoptat proiectul de lege prin care se instituie contribuţia de solidaritate pentru societăţile care au activitate privind extracţia ţiţeiului, a gazelor naturale, a huilei, precum și fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute pentru rafinarea petrolului, introducând prevederi referitoare la determinarea ponderii în cifra de afaceri a acestor activităţi.”, a precizat acesta.

Prin proiectul de lege se instituie o măsură comună la nivelul Uniunii Europene, ca o formă de solidaritate și de sprijin față de gospodăriile şi întreprinderile puternic afectate de creşterea preţurilor la energie.

„Ca urmare a amendamentului susținut de #PNL, asumat în coaliție, se închide această portiță de scăpare a unor „rechini” iar în acest fel, Regulamentul European 1854/2022, transpuns în legislația națională, se va aplica în mod corect.”, a mai subliniat parlamentarul liberal.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rezultate dezastruoase la simularea Evaluării Naționale

mie mart. 29 , 2023
Peste 40% din elevi nu au reușit să ia notă de trecere la proba de matematică a simulării Evaluării Naționale. În schimb, 75,3% au luat note mai mari sau egale cu cinci la Limba şi literatura română. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, miercuri a avut loc comunicarea rezultatelor obţinute […]
rezultatele concursului de matematică Tomis

V-ar putea interesa și: